Гороховий суп – дуже ситна та смачна страва, яку можна готувати з м'ясом, копченостями, але можна і без. Варто відзначити, що горох – не тільки бюджетний, а й корисний, а суп з гороху є справжнім джерелом мінеральних речовин (калію, магнію, фосфору, йоду та заліза), вітамінів (В, А, С, Е, РР) та рослинного білка, який потрібен для м'язової тканини.
Редакція FoodOboz порадами, як правильно підготувати горох для супу та, що потрібно обов'язково додати.
Як правильно варити горох
Насамперед переберіть горохову крупу. Заберіть все сміття, а також темні горошинки, адже вони можуть зіпсувати смак та колір страви. Горох обов'язково потрібно мити декілька разів до прозорої води.
На скільки потрібно замочувати горох
Горох обов'язково потрібно замочити у холодній воді на 5 годин, а краще на ніч. Це значно скоротить час варіння супу та каші.
Що додати, щоб горох розварювався
Якщо ви хочете скоротити час варіння гороху, і немає часу довго замочувати горох, кулінари радять додати соду, це прискорить процес, це і є головна хитрість!
Ідеальні пропорції
Кулінари радять додати у воду 1 ч. л. соди і замочити крупу на 30-90 хвилин. Перед варінням обов'язково промийте горох.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Місо-суп із зеленою цибулею
- Суп з фрикадельками та галушками
- Цибулевий суп з куркою та гвоздикою