/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ff9947f133d6cd2a3ec052f447b383d87.jpg)
Що додати в горох для супу, щоб він розварювався: головна хитрість
Гороховий суп – дуже ситна та смачна страва, яку можна готувати з м'ясом, копченостями, але можна і без. Варто відзначити, що горох – не тільки бюджетний, а й корисний, а суп з гороху є справжнім джерелом мінеральних речовин (калію, магнію, фосфору, йоду та заліза), вітамінів (В, А, С, Е, РР) та рослинного білка, який потрібен для м'язової тканини.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F656ce22276d7fde63b4b9b90e2ec1070.jpg)
Редакція FoodOboz порадами, як правильно підготувати горох для супу та, що потрібно обов'язково додати.
Як правильно варити горох
Насамперед переберіть горохову крупу. Заберіть все сміття, а також темні горошинки, адже вони можуть зіпсувати смак та колір страви. Горох обов'язково потрібно мити декілька разів до прозорої води.
На скільки потрібно замочувати горох
Горох обов'язково потрібно замочити у холодній воді на 5 годин, а краще на ніч. Це значно скоротить час варіння супу та каші.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fa85def26647dd9c8f841b13661ae9493.png)
Що додати, щоб горох розварювався
Якщо ви хочете скоротити час варіння гороху, і немає часу довго замочувати горох, кулінари радять додати соду, це прискорить процес, це і є головна хитрість!
Ідеальні пропорції
Кулінари радять додати у воду 1 ч. л. соди і замочити крупу на 30-90 хвилин. Перед варінням обов'язково промийте горох.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Facdc86d7bffae13047c7df1aabb1cee5.png)
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Місо-суп із зеленою цибулею
- Суп з фрикадельками та галушками
- Цибулевий суп з куркою та гвоздикою

