Пацієнти після трансплантації можуть отримувати ліки безкоштовно: в НСЗУ розказали процедуру
Пацієнти після трансплантації можуть отримувати ліки безкоштовно: в НСЗУ розказали процедуру

Пацієнти після трансплантації можуть отримувати ліки безкоштовно: в НСЗУ розказали процедуру

Після трансплантації громадяни України можуть отримувати ліки безкоштовно. Також можлива часткова доплата за програмою реімбурсації.

В НСЗУ розказали детальну процедуру отримання препаратів. Програма діє в межах реєстру "Доступні ліки".

У відомстві зазначили, що імуносупресанти необхідні для осіб у посттрансплантаційному періоді. Пацієнти можуть отримати ці препарати безкоштовно або з частковою доплатою за програмою реімбурсації.

Як отримати ліки:

– Якщо пацієнт перебуває в стаціонарі після трансплантації, то через три місяці після трансплантації він проходить планове обстеження, і трансплант-координатор створює план лікування та е-рецепт на ліки

– Якщо пацієнт потребує зміни курсу лікування, то він здає аналізи, і координатор або підбирає нову медикаментозну терапію, або виписує новий е-рецепт за існуючими призначеннями.

– Якщо пацієнт уже має підібрану терапію, то на основі плану лікування координатор повторно випише е-рецепт.

– Якщо пацієнту проведено трансплантацію за кордоном, то він із відповідними документами звертається в трансплантаційний центр. Імуносупресивні препарати за е-рецептом можна отримати в будь-якій аптеці, що має договір із НСЗУ.

Як повідомляв OBOZ.UA, державний поштовий оператор "Укрпошта" розширив дію програми "Укрпошта. Аптека" з безкоштовної доставки ліків у деокуповані та прифронтові території. Тепер вона діє також у Запорізькій, Миколаївській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях, а також на всій території Сумщини.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader