Наче у Франції: як приготувати справжній цибулевий суп
Наче у Франції: як приготувати справжній цибулевий суп

Наче у Франції: як приготувати справжній цибулевий суп

Сьогодні існує безліч варіантів французького цибулевого супу. Попри це, у ньому завжди є цибуля, хрусткі грінки, твердий сир і біле вино.

Головний секрет цієї страви – пасерування цибулі, і що довше триває цей процес, тим смачніше і ароматніше виходить суп. Рецепт справжнього цибулевого супу – у матеріалі Факти ICTV.

Французький цибулевий суп: рецепт

Французький цибулевий суп – це дуже ситно й апетитно. Якщо ви хочете, щоб смак був більш вишуканим, додайте біле вино та вершки. Але навіть і без цього ви отримаєте задоволення.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • 4-5 середніх цибулин
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 1 л бульйону (курячого або овочевого)
  • 2 ст. л. борошна
  • 2 ч.л. цукру
  • сіль і перець – до смаку
  • 50мл білого сухого вина (необов’язково)
  • 2-3 шматочки підсушеного хліба
  • 50 г тертого гострого сиру (к грюйєр або ементаль)

Цибулевий суп: рецепт приготування

  1. Наріжте цибулю тонкими кільцями або кубиками.
  2. Розігрійте вершкове масло на середньому вогні. Додайте цибулю і смажте її, помішуючи час від часу, до м’якості і золотистого кольору, це зазвичай займає приблизно 10-15 хв.
    Під час смаження цибулі можна додати трошки цукру та солі.
  3. Щойно цибуля стане золотистою, додайте муку і продовжуйте готувати, помішуючи, ще 2-3 хв. Поступово додавайте гарячий бульйон, помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок.
  4. Зменште вогонь і влийте біле вино. Продовжуйте готувати ще 10 хв, щоб алкоголь випаровувався.
  5. Поки суп вариться, наріжте хліб на кубики і підсмажте їх до золотистого кольору в сухій сковороді.
  6. Під час подачі покладіть сухарики у кожну тарілку та посипте тертим сиром.

Спражній французький цибулевий суп готовий. Насолоджуйтеся!

Теги за темою
Франція
Джерело матеріала
loader
loader