Сьогодні існує безліч варіантів французького цибулевого супу. Попри це, у ньому завжди є цибуля, хрусткі грінки, твердий сир і біле вино.
Головний секрет цієї страви – пасерування цибулі, і що довше триває цей процес, тим смачніше і ароматніше виходить суп. Рецепт справжнього цибулевого супу – у матеріалі Факти ICTV.
Французький цибулевий суп: рецепт
Французький цибулевий суп – це дуже ситно й апетитно. Якщо ви хочете, щоб смак був більш вишуканим, додайте біле вино та вершки. Але навіть і без цього ви отримаєте задоволення.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
- 4-5 середніх цибулин
- 2 ст. л. вершкового масла
- 1 л бульйону (курячого або овочевого)
- 2 ст. л. борошна
- 2 ч.л. цукру
- сіль і перець – до смаку
- 50мл білого сухого вина (необов’язково)
- 2-3 шматочки підсушеного хліба
- 50 г тертого гострого сиру (к грюйєр або ементаль)
Цибулевий суп: рецепт приготування
- Наріжте цибулю тонкими кільцями або кубиками.
- Розігрійте вершкове масло на середньому вогні. Додайте цибулю і смажте її, помішуючи час від часу, до м’якості і золотистого кольору, це зазвичай займає приблизно 10-15 хв.
Під час смаження цибулі можна додати трошки цукру та солі. - Щойно цибуля стане золотистою, додайте муку і продовжуйте готувати, помішуючи, ще 2-3 хв. Поступово додавайте гарячий бульйон, помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок.
- Зменште вогонь і влийте біле вино. Продовжуйте готувати ще 10 хв, щоб алкоголь випаровувався.
- Поки суп вариться, наріжте хліб на кубики і підсмажте їх до золотистого кольору в сухій сковороді.
- Під час подачі покладіть сухарики у кожну тарілку та посипте тертим сиром.
Спражній французький цибулевий суп готовий. Насолоджуйтеся!