Курятина чи яйця: який з цих продуктів має більший вміст білка, розкаже дієтологиня
Курятина чи яйця: який з цих продуктів має більший вміст білка, розкаже дієтологиня

Курятина чи яйця: який з цих продуктів має більший вміст білка, розкаже дієтологиня

Курка є очевидним переможцем в цьому змаганні. Згідно з даними Міністерства сільського господарства США , якщо ви з’їсте 100 г курячої грудки, ви отримаєте 23,2 г білка.

Проте, друге місце – теж почесне.

Куряче філе – для схуднення

Хоча існує багато джерел білка, курятині та яйцям віддають перевагу багато людей, які переймаються своїм здоров’ям.

Зараз дивляться

Але в якому продукті все ж більше білка і чим ще різняться курятина і яйця розказує дієтологиня  Шруті Келускар.

 – Білок – одна з важливих поживних речовин, яка відіграє важливу роль у формуванні кожної частини тіла, включаючи зуби та кістки, – каже Келускар.

Для здорової дорослої людини з мінімальною фізичною активністю рекомендована дієтична норма білка становить 0,8 г на кг маси тіла на день.

Ще варто знати, що є нежирні джерела білка і жирні. Тож обираючи дієту варто уважно розібратися, які саме продукти вам потрібні.

Завжди краще вибирати пісні джерела білка, оскільки вони містять нижчий рівень жиру. Джерелами нежирного білка є курятина, біла риба, яйця, звичайний грецький йогурт, горіхи та насіння.

До жирних джерел білка відносяться червоне м’ясо та молочні продукти з високим вмістом жиру.

Яйця – для здорового харчування

А щодо яєць. То тут має значення їхній колір – білий чи коричневий. Міністерство сільського господарства США наводить такі цифри: у 100 г білих яєць міститься 10,9 г білка, а у 100 г коричневих – 12 г.

Підсумовуючи, дієтологиня стверджує, що, зрештою, і курка, і яйця є чудовими джерелами білка. Вибір між ними залежить від особистих дієтичні переваг, харчових потреб та міркувань щодо здоров’я.

Курячу грудку варто обирати, якщо ви зосереджені на схудненні.

Яйця ж, окрім білка, містять усі незамінні амінокислоти в правильних пропорціях. Вони також є хорошим джерелом вітамінів, мінералів і антиоксидантів.

До того ж вони більш універсальні, коли справа доходить до приготування їжі.

Джерело:

Джерело матеріала
loader
loader