"Супервівторок" у США: які результати у Байдена та Трампа
"Супервівторок" у США: які результати у Байдена та Трампа

"Супервівторок" у США: які результати у Байдена та Трампа

Названі штати, в яких кандидати здобули перемогу

Президент США Джо Байден та колишній президент Дональд Трамп здобули перемогу в праймеріз від своїх партій у 15 штатах у "Супервівторок" 5 березня. Цього дня у Штатах відбирали делегатів на з’їзд партій, де буде вирішено, кого висунуть кандидатом у президенти на виборах у листопаді.

Трамп переміг у голосуванні республіканців в Алабамі, Арканзасі, Колорадо, Мен, Північній Кароліні, Оклахомі, Теннессі, Техасі та Вірджинії. Він значно обійшов свого єдиного конкурента Ніккі Хейлі, який більше не має реального шляху до висування. Про це у середу, 6 березня, пише Reuters.

Чинний президент Байден пішов на вибори від Демократичної партії. Він переміг в Алабамі, Арканзасі, Колорадо, Айові, Мен, Массачусетсі, Північній Кароліні, Оклахомі, Теннессі, Техасі, Вермонті та Вірджинії. Крім того, він виграв голосування поштою в Айові.

Варто зазначити, що у Вермонті від республіканців перемогу здобула Ніккі Хейлі. На американському острові Самоа Байдена від демократів обійшов Джейсон Палмер.

Для довідки: "Супервівторок" — у США так називають вівторок на початку лютого чи березня на рік президентських виборів, коли у більшості штатів відбуваються попередні вибори. У ході обирають делегатів на з’їзд партій, де буде вирішено, кого висунуть кандидатом у президенти на виборах. Цього року "Супервівторок" був 5 березня.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Володимир Зеленський пояснив, що буде з українцями, якщо президентом США стане Дональд Трамп замість Джо Байдена. За його словами, дуже людина не може змінити весь народ.

Теги за темою
США Джо Байден Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader
loader