Всі українці використовують цей інгредієнт у супах – але чому він дуже небезпечний
Всі українці використовують цей інгредієнт у супах – але чому він дуже небезпечний

Всі українці використовують цей інгредієнт у супах – але чому він дуже небезпечний

Здавалося б, кожен українець знає, як приготувати смачний бульйон, адже це одна з найпростіших страв. Однак, виявляється, багато хто недооцінює важливість одного з ключових інгредієнтів майже кожного супу - цибулі. Більшість люблять обсмажувати її на вершковому маслі або олії перед додаванням у блюдо.

Безперечно, додавання підсмаженої цибулі в киплячий бульйон надає йому приємного аромату. Однак останні дослідження показують, що використання підсмаженої цибулі в супах не завжди є найкращим рішенням. Виявляється, більшість людей готують цей овоч неправильно.

Зберігання цибулі, фото agromarket
Зберігання цибулі, фото agromarket

Лікар-дієтолог Башар Ель-Хелоу з Національного науково-дослідного інституту громадської охорони здоров'я PZH-PIB у Варшаві розповів про ризики, пов'язані з додаванням наджареної цибулі в супи. Експерт зазначає, що необхідно приділяти особливу увагу ступеню його обсмажування. Справа в тому, що якщо перетримати цибулю на сковороді і додати в киплячу рідину трохи обвуглені шматочки, у воді почнуть утворюватися небезпечні токсини, зокрема акриламід.

Ряд експериментів на тваринах показали, що акриламід може викликати розвиток серйозних захворювань, включаючи рак. Дієтолог також застеріг, що ця речовина здатна накопичуватися в організмі, порушуючи функціонування нервової системи. Втім, повністю відмовлятися від додавання смаженої цибулі до супів не варто. Фахівець порадив використати безпечніші методи приготування цього овочу.

Зберігання цибулі, фото agromarket
Зберігання цибулі, фото agromarket

По-перше, він завжди видаляє ті шматочки цибулі, які підгоріли на сковороді, і лише після цього додає овоч у суп. По-друге, він підсмажує цибулю на сухій сковороді з антипригарним покриттям. І нарешті, за його словами, можна використовувати сковороду-гриль, що дозволяє уникнути обвуглювання цибулі.

Джерело матеріала
loader
loader