Які фрукти не можна їсти після 50 років
Які фрукти не можна їсти після 50 років

Які фрукти не можна їсти після 50 років

Ці фрукти небезпечні для людей після 50 років, бо їх вживання провокує розвиток цукрового діабету й підвищення тиску. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.

З віком у людей загострюються різноманітні захворювання, оскільки організм стає значно слабшим. Тому вже після 50 років не можна вживати у великих кількостях ті продукти, які можна було собі дозволити в 30. До таких, як це не дивно, належать і фрукти. Розповідаємо, які фрукти і ягоди краще не їсти після 50, щоб не спровокувати розвиток хвороб.

Виноград, манго, банани, солодкі яблука. Ці фрукти містять багато природних цукрів. Так, вони корисні для здоров’я, але у людей після п’ятдесяти років знижується чутливість до глюкози і з’являється схильність до цукрового діабету. Тому про ці фрукти краще забути, оскільки можна спровокувати появу чи загострення вже існуючої хвороби.

Диня. Після сорока років в організмі уповільнюються всі процеси, зокрема травлення й обміну речовин. А диня вкрай важка для перетравлення, її не можна їсти натщесерце, бо це може викликати метеоризм та здуття живота. Також її не слід їсти людям, які мають проблеми з кишківником, і діабетикам. До того ж, вживання дині може спровокувати різке підвищення артеріального тиску.

Кавун. Людям, які мають діабет ІІ типу і проблеми з набряками тіла, не варто їсти кавуни. Бо це може призвести до накопичення зайвої рідини в тілі та збільшення набряків. Окрім того, не можна вживати кавун, якщо є порушення відтоку сечі, сечокам’яна хвороба, хвороби шлункового-кишкового тракту і захворювання щитоподібної залози. До того ж, вживання кавуна може спричинити підвищення тиску.



Перегляди: 0
Теги за темою
Здоров'я
Джерело матеріала
loader
loader