Король Чарльз ІІІ нагородив професора Олексія Гараня Медаллю Британської імперії
Король Чарльз ІІІ нагородив професора Олексія Гараня Медаллю Британської імперії

Король Чарльз ІІІ нагородив професора Олексія Гараня Медаллю Британської імперії

Король Чарльз ІІІ нагородив професора Олексія Гараня Медаллю Британської імперії

Нагорода вручена за внесок у розвиток українсько-британського партнерства

Посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс вручив професору політології Національного університету «Києво-Могилянська академія» й науковому директору Фонду «Демократичні Ініціативи» Олексію Гараню державну нагороду Великої Британії – Медаль Британської імперії (BEM). Нагорода вручена від імені Короля Чарльза ІІІ – за внесок у розвиток українсько-британського партнерства.

«Професор Києво-Могилянської академії Олексій Гарань є поборником  демократичного устрою в Україні, сприяючи розвитку нового покоління демократичних лідерів, політиків і громадських активістів. Його робота та внесок інших лідерів громадської думки, особливо хотів би відзначити Ірину Бекешкіну, яка зробила дуже багато  для розвитку громадянського суспільства та розбудови демократичної України, є  дуже важливими для розвитку відносин між Сполученим Королівством та Україною. І саме на знак визнання цих цінних заслуг Його Величність Король нагородив Олексія Гараня почесною Медаллю Британської імперії», – сказав Посол Гарріс, вручивши нагороду.

Професор Гарань подякував британському посольству й уряду країни за допомогу, яку надає Велика Британія Україні. Він зазначив, що ця нагорода великою мірою є визнанням системної роботи всієї команди «Демініціатив» впродовж останніх років і особливо під час війни. Особливу подяку науковець висловив виконавчому директору Фонду «Демократичні ініціативи» Петру Бурковському, без якого, за його словами, ця аналітична робота була б неможливою.

«Нині Петро Бурковський перебуває у лавах Збройних сил України, так що «Демініціатви» працюють сьогодні на різних фронтах», – сказав професор Гарань.

Канадська компанія GlobeScan у липні-серпні 2023 року запитала у громадян 30 країн світу чи мають їхні уряди підтримувати Україну в боротьбі проти російської агресії. Загальна картина виглядає доволі оптимістично: у середньому сім з десяти опитаних вважають, що їхні уряди мають підтримувати Україну. Але є дуже важливі нюанси. Про них пише Петро Бурковський у статті «Чому більшість людства стоїть на боці України» на ZN.UA.

Джерело матеріала
loader
loader