Вже мали такий досвід: Зеленський розповів, для чого Путіну потрібна пауза у війні
Вже мали такий досвід: Зеленський розповів, для чого Путіну потрібна пауза у війні

Вже мали такий досвід: Зеленський розповів, для чого Путіну потрібна пауза у війні

Перерва у війні несе відповідні ризики для України та Європи, оскільки за цей час російська армія накопичить сили для повторних атак на Україну.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю італійському каналу Rai 1.

Перерва у війні з Росією

За його словами, перерва у війні стане серйозним викликом як для збереження України, так і проблемою для усієї Європи.

Зараз дивляться

Президент Зеленський нагадав, що в історії Незалежної України вже був досвід перерви в російсько-української війни після того, як Росія окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей.

– Це було схоже, напевно, на те, що зараз звучить у деяких медіа та від деяких лідерів. Вони говорять про те, що потрібна пауза, і це говорить про те, що це заморожений конфлікт. Інші говорять про те, що називається “припиненням вогню”, — заявив він.

Водночас подібна пауза у війні потрібна лише для Путіна, каже Зеленський.

– Для нього потрібна пауза, і це факт. Для того, щоб накопичити сили. Ми бачимо у них великий дефіцит у ракетах. Вони їх пробують купити в Ірані та вже взяли у Північній Кореї. В них є дефіцит з артилерійськими снарядами й вони їх беруть у КНДР, так само дрони виготовляють і купують їх також в Ірані. Тобто ця пауза їм потрібна, через брак людей, які є досвідченими військовими. Вони їх втратили на нашій території. Ми бачимо, що це люди, навіть ті, які потрапляють в полон, це люди, які навіть були не підготовлені місяць, — підкреслив український лідер.

За його словами, у Росії сьогодні бракує не тільки офіцерів, але і звичайних військових, які пройшли відповідний термін тренування.

– Тобто ця пауза буде на руку Путіну. Ми вважаємо, буде те саме, що було після 2014 року, коли заморожений конфлікт дав Росії можливості наростити зброю, накопичувати сили, а потім вторгнутися в Україну. Він (Путін, – Ред.) може зробити те саме, — додав президент.

Що передувало

Раніше президент Володимир Зеленський вказував, що російський диктатор не хоче закінчення війни, оскільки для нього найважливішим є гроші.

Перед цим американське агентство Bloomberg писало, що президент РФ Путін намагається знову запросити переговори про завершення російсько-української війни.

Теги за темою
Володимир Зеленський Володимир Путін Офіс Президента
Джерело матеріала
loader
loader