Ердоган анонсував мирний захід, до якого можуть залучити Росію
Ердоган анонсував мирний захід, до якого можуть залучити Росію

Ердоган анонсував мирний захід, до якого можуть залучити Росію

Президент України Володимир Зеленський відповів на таку заяву, що не бачить яким чином можна вести перемовини з країною, яка все руйнує.

Реджеп Таїп Ердоган, президент Туреччини, висловив бажання провести мирний саміт за участю РФ. Про це він заявив на пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським.

Він також заявив, що відбулося обговорення безпеки у Чорному морі та зернові коридори. Водночас український політик відповів на таку заяву, що не бачить яким чином можна вести перемовини з країною, яка все руйнує.

Важливо Третій рік вторгнення: які політичні ризики чекають Україну та чи буде легітимною влада

"Не бачимо представників Росії на такому саміті", – відповів керівник української держави.

Зеленський наголосив на тому, що український народ прагне отримати результат – справедливий мир для України. Спочатку цивілізовані держави розроблять план, а вже потім будуть запрошені представники РФ.

"Ми не бачимо, яким чином можна запрошувати людей, які все блокують, руйнують і вбивають", – додав президент.

У сервісі мікроблогів Х Зеленський подякував Туреччині за підтримку. Він зазначив, що обидві наші держави, увесь регіон і глобальна продовольча безпека потребують безумовної безпеки судноплавства в Чорному морі. Також Україна має намір отримати оборонну підтримку та допомогу Туреччини у звільненні наших військовополонених та усіх людей, включно з кримськими татарами, які нині утримуються у російському полоні.

"Ми можемо досягти цього, працюючи разом", – додав президент.

Нагадаємо, 7 лютого керівник МЗС Дмитро Кулеба назвав термінові кроки від ЄС для збільшення обсягів снарядів на фронті. Український дипломат також підтримав заяву європейського колеги стосовно необхідності стимулювати перемовини з європейськими компаніями та з третіми країнами.

Джерело матеріала
loader