Таким омлетом снідають італійці: все змішали – і можна ставити чайник
Таким омлетом снідають італійці: все змішали – і можна ставити чайник

Таким омлетом снідають італійці: все змішали – і можна ставити чайник

Смачний та ситний сніданок на всю родину приготувати легко

Якщо набридло снідати навіть різнобарвним омлетом, значить, час урізноманітнити меню. Сьогодні пропонуємо приготувати фріттату – пишний італійський омлет.

Разом з OBOZ.UA ми приготуємо страву з сирною начинкою, але за бажанням можна додати м’ясо або інші овочі на свій смак. Ароматна та апетитна фріттата швидко готується і не вимагає багатьох зусиль. Через кілька хвилин на вашому столі буде смачний і ситний сніданок для всієї родини.

Як приготувати фріттату — італійський омлет на сніданок.

Інгредієнти:

  • яйця — 3 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1/2 шт.;
  • болгарський перець — 50 г;
  • помідор — 50 г;
  • часник — 1 зубчик;
  • петрушка — 2 ст. л.;
  • сир твердий — 50 г;
  • спеції — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Часник, цибуля ріпчаста, болгарський перець і помідор миємо і нарізаємо смужками або невеликими квадратиками. Обсмажуємо їх на розігрітій жароміцній сковороді з олією до готовності.
  2. В окремому посуді яйця збовтуємо з сіллю, додаємо улюблену подрібнену зелень, твердий тертий сир і все ретельно перемішуємо.
  3. Отриману яєчно-сирну суміш виливаємо в сковороду до овочів, розрівнюємо та рівномірно розподіляємо. Запікаємо італійський омлет у розігрітій до 200 градусів духовці протягом 10 хвилин.

Раніше ми розповідали, як готують омлет у Японії. Такий сніданок популярний у цій країні.

Теги за темою
Італія
Джерело матеріала
loader
loader