Цей варіант млинців найбюджетніший, проте не менш смачний, ніж класичний. Замість молока використовуватимемо сироватку. Завдяки цьому кисломолочному продукту млинці виходять ніжними та еластичними.
Склад інгредієнтів дуже простий: сироватка, яйця, цукор, борошно, сода і крохмаль. Млинці виходять в міру солодкими та підходять для солоних і солодких начинок.
Інгредієнти
- борошно
- 350 г
- сироватка
- 1 л
- яйця
- 3 шт.
- цукор
- 2 ст. л.
- крохмаль
- 50 г
- сода харчова
- 1 ч. л.
- сіль
- 1 ч. л.
- олія
- 80 г
- Сироватку розділіть на дві частини, 500 мл доведіть до кипіння на середньому вогні.
- У глибокій мисці з'єднайте яйця, цукор і сіль. Збийте вінчиком і додайте решту 500 мл некип'яченої сироватки. Перемішайте. Всипте просіяне борошно, крохмаль і злегка збийте вінчиком.
- До миски вилийте 500 мл гарячої сироватки, додайте соду, перемішайте і влийте до тіста. Все ще раз перемішайте і залиште на 10 хвилин, потім додайте олію. Знову перемішайте.
- Обсмажуйте млинці на розпеченій сковороді на середньому вогні з двох боків до золотавого кольору.
Поради:
Крохмаль використовуйте будь-який.
- Рецепт тонких дріжджових млинців