ATACMS, Patriot та F-16: Зеленський зустрівся з сенатором від республіканців Ліндсі Гремом
ATACMS, Patriot та F-16: Зеленський зустрівся з сенатором від республіканців Ліндсі Гремом

ATACMS, Patriot та F-16: Зеленський зустрівся з сенатором від республіканців Ліндсі Гремом

У понеділок, 18 березня президент України Володимир Зеленський провів Ставку та заслухав доповідь командувача Сирського щодо ситуації на всіх напрямках фронту.

Про це Зеленський у своєму вечірньому зверненні.

– Купʼянський напрямок, наші напрямки на Донеччині, південні напрямки. Аналіз динаміки щодо боєприпасів – логістика в армії стала відчутно ефективнішою. Були доповіді Міністерства оборони та Мінстратегпрому щодо контрактів на постачання зброї та снарядів як від країн-партнерів, так і від власного виробництва. Була також на Ставці доповідь уряду щодо будівництва фортифікацій – усі ресурси забезпечені, – сказав він.

Президент зазначив, що цього року Україна має вийти на максимальне українське оборонне виробництво за весь час незалежності.

Зараз дивляться

Яка зброя необхідна Україні 

Зеленський також провів розмову з обраним президентом Індонезії та зустрівся з сенатором США від Республіканської партії Ліндсі Гремом.

– Ми говорили зокрема про те, як важливо, щоб свобода й демократія виграли зараз, у цій війні, і тут, в Україні, бо інакше російська агресія та хаос будуть розповзатися світом. Я поінформував сенатора про ситуацію на полі бою, про основні потреби наших Сил оборони. Цілком очевидні потреби. Петріоти, атакамси, F-16. І, звичайно, артилерія. Обговорили подальшу взаємодію та підтримку України, – розповів український президент.

Наостанок Зеленський подякував керівництву Євросоюзу та всім державам-членам за створення нового Фонду допомоги Україні в межах Європейського фонду миру у €5 млрд, які підуть на підтримку наших оборонних дій цього року.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader