Чи можна їсти яйця у Великий піст: відповідь проста
Чи можна їсти яйця у Великий піст: відповідь проста

Чи можна їсти яйця у Великий піст: відповідь проста

Чи можна їсти яйця у Великий піст? Відповідь проста. У православ’ї під час Великого посту християни практикують повну відмову від яєць та їжі яка містить яйця протягом усіх семи тижнів посту.

Але це може варіюватися залежно від індивідуальних переконань, здоров’я та інших чинників. Деякі люди, наприклад, можуть обирати не споживати лише яйця, а інші – виключити на час посту тільки продукти тваринного походження.

Отже, чи можна їсти яйця в піст ми вже з’ясували. Не можна. Тепер залишається зрозуміти, чому їх треба виключити з раціону.

Зараз дивляться

Чому під час посту не можна їсти яйця

Великий піст є важливим періодом в християнстві і має за мету підготувати вірян до святкування Великодня.

Цей піст вважається найважливішим та найсуворішим періодом для вірян. Протягом цього часу люди відмовляються не тільки від багатьох продуктів, але й від розваг та веселощів, щоб зосередитися на духовному зростанні. Великий піст завершується напередодні Великодня і триває 48 днів.

Під час Великого посту існують загальні рекомендації, які слід дотримуватися, включаючи перелік заборонених продуктів і страв. Віряни зосереджуються на цей період для очищення від гріхів і входять у святкування Світлого дня Пасхи з чистою душею. Крім того, Великий піст є спогадом про сорокаденний піст Ісуса Христа перед його розп’яттям та Воскресінням.

Чим замінити яйця у Великий піст

Під час посту існує обмеження на споживання певних продуктів. У цей період виключаються яйця, молочні та кисломолочні продукти, м’ясо та риба. Але відносно риби є послаблення обмежень.

Проте, можна знайти безліч альтернатив, що забезпечать організм необхідними мікроелементами та вітамінами у тому ж обсязі.

Яйця є джерелом білка, вітаміну В, D, лютеїну і зеаксантину, а також кальцію, магнію та фосфору.

Щоб поповнити недостачу в організмі білка, зверніть увагу на бобові, гриби, крупи, насіння, горіхи, кіноа та продукти з сої.

Для заміни вітаміну В можна вживати різні види капусти, такі як білокачанна, кольорова, брюссельська та броколі. Також можна використовувати гриби та тофу.

Щоб поповнити запаси лютеїну та зеаксантину, окрім вище перерахованих видів капусти введіть в раціон шпинат, зелений горошок, кукурудзу, болгарський перець, гарбуз та цитрусові.

Хоча вітамін D у фруктах та овочах майже відсутній, в деяких рослинних продуктах все ж таки його можна знайти. Лісові гриби є лідером. Також сонячний вітамін присутній в авокадо, шпинаті, петрушці, кульбабі, кропиві. Ще його можна знайти й в інших харчових продуктах, збагачених цим нутрієнтом: крупах, соках, соєвому, мигдальному, кокосовому або рисовому молоці.

Фото: Depositphotos

Джерело матеріала
loader
loader