На противагу Заходу: Росія намагається створити коаліцію з Іраном, Північною Кореєю та Китаєм – ISW
На противагу Заходу: Росія намагається створити коаліцію з Іраном, Північною Кореєю та Китаєм – ISW

На противагу Заходу: Росія намагається створити коаліцію з Іраном, Північною Кореєю та Китаєм – ISW

Країна-агресор Росія продовжує створювати коаліцію з Іраном, Північною Кореєю та Китаєм на противагу Заходу. Кремль регулярно підтримує налагодження двосторонніх відносин із цими країнами.

На це звернули увагу аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW). Зазначається, що серед таких заходів, наприклад, зустріч заступника міністра закордонних справ Росії Андрія Руденка зі спеціальним представником Китаю у справах Корейського півострова Лю Сяоміном, що відбулася у Москві 19 березня. Сторони обговорили ситуацію на Корейському півострові.

Аналітики зауважили, що у розмові Руденко і Лю звинуватили США та їхніх союзників у загрозі військовій ситуації в північно-східній Азії і застерегли Штати від поширення "блокового мислення" в стилі холодної війни.

Крім того, посол Росії в Китаї Ігор Моргулов зустрівся з головою китайського інформаційного агентства "Сіньхуа" Фу Хуа, щоб обговорити двостороннє співробітництво у сфері ЗМІ. 

Також Росія активізувала відносини з Північною Кореєю. Це дало їй змогу отримати від країни балістичні ракети й артилерійські боєприпаси в обмін на ймовірну технологічну співпрацю та іншу невизначену підтримку. 

Диктатор Володимир Путін теж не залишається осторонь міжнародних відносин – напередодні він провів телефонну розмову з президентом Ірану Ебрагімом Раїсі. Останній підтвердив свою готовність допомогти Росії у стабілізації південнокавказького регіону, ймовірно, маючи на увазі події, що відбуваються у Вірменії та Азербайджані.

"Кремль використав війну в Україні для налагодження двосторонніх відносин і створення коаліції держав на противагу Заходу, що вже давно є центральним аспектом російської зовнішньої політики", – констатували аналітики ISW. 

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Верховна Рада України ухвалила постанову, згідно з якою наша держава не визнає псевдовиборів у РФ. Наразі готується звернення до країн світу про невизнання Путіна легітимним президентом.

– Український дипломат, колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко звернув увагу, що з "перемогою" на псевдовиборах диктатора Путіна привітали лідери низки країн світу. Першим був президент Венесуели Ніколас Мадуро, його приклад наслідували лідери Нікарагуа, Куби, Гондурасу, Північної Кореї, Таджикистану та Узбекистану. Це свідчить про те, що у світі заразформується "диктаторський інтернаціонал". 

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader