Паски за цим рецептом виходять пухкі та довго не черствіють
Ми розповідали, як до Великодня приготувати паску за старовинним київським рецептом. Тепер розповідаємо, як приготувати ще одну знамениту паску — олександрійську.
З нею впораються як кулінари з досвідом, так і початківці. Приготування дуже просте, а результат вражаючий. Як готувати таку паску, розповіли на ютуб-каналі "Смаколик.юей".
Інгредієнти :
- 0.5 л молока
- 0.5 кг цукру
- 5 яєць
- 3 жовтки
- 75 г дріжджів
- 250 г масла
Тісто:
- 1 ст.л коньяку
- 0.5 ч.л солі
- 1 пакетик ванільного цукру
- цедра 1 лимона
- 200 г сухофруктів
- 1.25 кг борошна
Спосіб приготування:
- Для опари до цукру додаємо тепле молоко. Змішуємо вінчиком та додаємо пресовані дріжджі.
- В цю ж масу додаємо п’ять яєць та три жовтки. Також додаємо холодне масло, нарізане шматочками.
- Перемішуємо міксером, не обов’язково до однорідності. Опару накриваємо харчовою плівкою та залишаємо при кімнатній температурі на 8-12 годин. Можна лишати наніч.
- Вранці до опари додаємо коньяк. Також додаємо ванілін та цедру одного лимона.
- Змішуємо, додаємо половину просіяного борошна. Також кладемо сухофрукти — вони повинні бути промиті та висушені.
- Поступово додаємо решту борошна, замішуємо м’яке тісто. Воно повинне бути гладким, однорідним та відставати від рук.
- Залишаємо тісто під плівкою в теплому місці приблизно на півтори години. Коли тісто виросте приблизно вдвічі, змащуємо руки та поверхню столу жиром або олією.
- Викладаємо тісто. Ділимо його на частини та формуємо кульки. Викладаємо у форми — паперові чи інші.
- Залишаємо пасочки підходити у теплому місці ще на 1,5 години. Після цього змащуємо яйцем та випікаємо в розігрітій до 180 градусів, до рум’яної скоринки. Це приблизно 40-50 хвилин.
Паски виходять дуже м’які, в міру солодкі, довго не черствіють. Також ми ділились рецептом смачної глазурі для пасок.