Якщо шукаєте економний рецепт — зверніть увагу
Ми розповідали, як приготувати смачну паску за старовинним київським рецептом. За традицією, в тісто кладуть багато яєць та масла. Однак, що робити людям, які з тих чи інших причин не вживають цих продуктів?
Навіть для особливої дієти є своя паска. Врешті-решт, на Великдень паски їдять навіть вегетаріанці. І вони все одно виходять дуже смачними — пишними, ніжними та ароматними. На порталі "Випікайка" розповіли, як приготувати таку пасочку.
Інгредієнти:
- борошно пшеничне – півтори склянки;
- дріжджі сухі – 7 г;
- цукор тростинний – 6 ст. л.;
- молоко рослинне – 50 мл;
- цукати – 50 г;
- пюре з батату або моркви – половина склянки;
- кокосове масло – 50 мл;
- апельсинова цедра – 50 г;
- сіль – на кінчику ножа.
Глазур для паски:
- цукрова пудра – половина склянки;
- апельсиновий свіжовичавлений сік – 1-2 ст. л.;
- апельсинова цедра – 1 ч. л.;
- куркума – чверть чайної ложечки;
- апельсинові цукати – 20 г.
Спосіб приготування:
- Просіюємо 1,5 склянки пшеничного борошна. Додаємо дріжджі, тростинний цукор, рослинне молоко і сіль на кінчику ножа.
- Перемішуємо інгредієнти. Готуємо пюре з батату або моркви (½ склянки). Додаємо пюре до тіста по одній ложці.
- Вливаємо 50 мл кокосового масла, не вимикаючи блендер. Вимішуємо тісто 5-6 хвилин. Додаємо 50 г цукатів і 50 г апельсинової цедри.
- Змащуємо форми для випікання олією (або використовуємо пергамент). Перекладаємо тісто у формочки.
- Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 1 годину. Випікаємо в духовці при 190-200°C протягом 20-25 хвилин. Перевіряємо готовність зубочисткою.
- Для глазурі змішуємо ½ склянки цукрової пудри, 1-2 ст. л. апельсинового соку, 1 ч. л. апельсинової цедри і ¼ ч. л. куркуми. Покриваємо остиглі паски глазур'ю та посипаємо цукатами.
Пасочки виходять ніжні і смачні. Також ми розповідали, як можна приготувати смачну глазур для паски за 30 секунд.