/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F51cdd7f7104145068368da3f198c9ce3.jpg)
Чому паска тріскається при випіканні та що робити, щоб цього уникнути: поради
Під час випікання паски може виникнути декілька проблем. Але найпоширенішою з них є поява тріщин.
Чому тріскається паска, та що зробити, щоб уникнути цієї проблеми, розбирались Факти.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fa0ff73beb8d43996f787d5bd21ec056a.jpg)
Чому тріскається паска
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ff26bd3940a6eeabf91d9524af337462f.jpg)
Під час випікання паска може тріснути. На це існує відразу декілька причин:
- Неправильний вибір борошна. Для паски найкраще обирати саме пшеничне борошно, адже воно містить найбільшу кількість крохмалю та клейковини. Тісто, приготовлене саме з пшеничного борошна буде еластичним та не втратить форму.
- Надто багато борошна. Паску слід готувати з чітким дотриманням пропорцій, що вказані у рецепті. Для перевірки кількості борошна достатньо лишень розрізати тісто за допомогою ножа. Якщо воно не прилипає до леза, можна сміливо випікати паску.
- Надто висока температура. Тісто може тріснути, якщо паска випікається при температурі вище 180 градусів.
Що робити з паскою, якщо вона тріснула
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F131f73b4245795f7bf45b41ea0244551.jpg)
Якщо, не дивлячись на правильність приготування паска все одна дала тріщини, слід наприкінці випікання змастити тріщини збитим яйцем. Таким чином можна трішки замаскувати проблемні місця.
Також на OBOZ.UA є й інші корисні поради:
- Як нанести глазур на паску
- Навіщо класти сірники у воду для варіння яєць
- Як правильно готувати моркву

