Таку паску ви захочете пекти весь рік: рецепт найароматнішої Панеттоне
Таку паску ви захочете пекти весь рік: рецепт найароматнішої Панеттоне

Таку паску ви захочете пекти весь рік: рецепт найароматнішої Панеттоне

Це не зовсім великодня випічка, однак вона полюбилась українським кулінарам

Ми розповідали, як на Великдень приготувати смачну Олександійську "нічну" пасочку. Якщо ж ви шукаєте щось незвичне, зверніть увагу на наступний рецепт. Панеттоне — це традиційна італійська різдвяна випічка, однак вона дуже нагадує нашу традиційну паску.

Ділимось рецептом українського кулінара Євгена Клопотенко. Кулінар дещо видозмінив його, зокрема, зменшив кількість масла. Але все одно виходить дуже і дуже смачно. З такої кількості компонентів у вас вийдуть дві-три невеликі паски.

Інгредієнти:

  • 600 г борошна
  • 1 пакетик сухих дріжджів (на 500 г борошна)
  • 150 г цукру
  • 120 мл натурального йогурту
  • 220 мл теплої води
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ст. л. маку
  • 2 жовтки + 1 для змащування
  • 100 г родзинок
  • 10 г цукру ванільного
  • 1 ст. л. молока
  • 1 ст. л. цедри апельсина (з половини апельсина або лимона)
  • 1/2 ч. л. солі

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо дріжджі з 220 мл теплої води (38°C), 10 г ванільного цукру та 75 г звичайного цукру. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 20 хвилин.
  2. Для опари змішуємо 2 яєчних жовтки з 75 г цукру, 120 мл йогурту, 50 г м'якого вершкового масла та 1/2 ч. л. солі. Додаємо 1 ст. л. апельсинової цедри та 1 ст. л. маку. Перемішуємо віничком або лопаткою до однорідності.
  3. Додаємо до опари дріжджі. Акуратно перемішуємо, додаючи борошно невеликими порціями. Вимішуємо тісто.
  4. Змащуємо велику миску олією. Викладаємо тісто в миску. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 1-1,5 години. Тісто має значно збільшитися в розмірах.
  5. Змішуємо 100 г родзинок з цукровою пудрою. Обминаємо тісто, додаючи родзинки.
  6. Заповнюємо форми для паннетоне тістом на третину. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце ще на 1-1,5 години. За цей час тісто повинне піднятися до країв.
  7. Змащуємо верхівки паннетоне сумішшю 1 жовтка та 1 ст. л. молока. Розігріваємо духовку до 180°C. Випікаємо протягом 30-45 хвилин.

Коли паннетоне охолонуть, покриваємо їх глазур'ю та за бажанням прикрашаємо апельсиновими цукатами. До речі, ми ділились рецептом найпростішої глазурі— її можна приготувати всього за 30 секунд.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader