Сподобається дітям та дорослим
Багато господинь уже починають готуватися до Великодня, який цьогоріч святкуватимуть на початку травня. Дехто уже складає меню, зберігаючи у закладинки рецепти салатів, вдалої глазурі для пасок або запеченого м'яса.
Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом сирної паски, яку близькі з'їдять першою. Готувати її не важко, а результат справді вражає. Рецептом з нами поділилися на порталі "Українська ґаздиня".
Як приготувати сирну паску
Інгредієнти:
- сир – 1 кг (сухий);
- яйця – 6 шт.;
- цукор – 200-220 г;
- вершкове масло (розтоплене) – 100 г;
- крохмаль – 3 ст. л.;
- сіль – щіпка;
- ванілін – за смаком;
- родзинки, цукати – 150 г;
- глазур і декор для паски — за смаком;
Спосіб приготування:
- В сир додати розтоплене вершкове масло і заглибним блендером перебити до отримання однорідної маси.
- В іншій мисці збити жовтки з цукром.
- Додати їх до сирної маси та акуратно перемішати.
- Додати ванілін, крохмаль, перемішати
- Збити яєчні білки з дрібкою солі до отримання пишної, світлої маси.
- У два-три прийоми ввести їх в сирне тісто, обережно перемішуючи лопаткою.
- Додати родзинки з цукатами, перемішати.
- Викласти тісто у застелену пергаментом форму для випічки.
- Помістити її в деко з бортиками та налити до половини деко гарячої води.
- Випікати пасочку у попередньо розігрітій до 170-180 градусів духовці близько години.
- Духовку вимкнути і залишити в ній паску до охолодження, злегка відкривши дверцята духовки.
- Охололу паску дістати з духовки, покрити глазур’ю та прикрасити.
Раніше ми публікували дивовижний рецепт паски без дріжджів. Попри це, паска все одно залишається м’якою і дуже смачною.