Цю паску з'їдять першою: приготуйте її з сиром та без борошна
Цю паску з'їдять першою: приготуйте її з сиром та без борошна

Цю паску з'їдять першою: приготуйте її з сиром та без борошна

Сподобається дітям та дорослим

Багато господинь уже починають готуватися до Великодня, який цьогоріч святкуватимуть на початку травня. Дехто уже складає меню, зберігаючи у закладинки рецепти салатів, вдалої глазурі для пасок або запеченого м'яса.

Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом сирної паски, яку близькі з'їдять першою. Готувати її не важко, а результат справді вражає. Рецептом з нами поділилися на порталі "Українська ґаздиня".

Як приготувати сирну паску

Інгредієнти:

  • сир – 1 кг (сухий);
  • яйця – 6 шт.;
  • цукор – 200-220 г;
  • вершкове масло (розтоплене) – 100 г;
  • крохмаль – 3 ст. л.;
  • сіль – щіпка;
  • ванілін – за смаком;
  • родзинки, цукати – 150 г;
  • глазур і декор для паски — за смаком;

Спосіб приготування:

  1. В сир додати розтоплене вершкове масло і заглибним блендером перебити до отримання однорідної маси.
  2. В іншій мисці збити жовтки з цукром.
  3. Додати їх до сирної маси та акуратно перемішати.
  4. Додати ванілін, крохмаль, перемішати
  5. Збити яєчні білки з дрібкою солі до отримання пишної, світлої маси.
  6. У два-три прийоми ввести їх в сирне тісто, обережно перемішуючи лопаткою.
  7. Додати родзинки з цукатами, перемішати.
  8. Викласти тісто у застелену пергаментом форму для випічки.
  9. Помістити її в деко з бортиками та налити до половини деко гарячої води.
  10. Випікати пасочку у попередньо розігрітій до 170-180 градусів духовці близько години.
  11. Духовку вимкнути і залишити в ній паску до охолодження, злегка відкривши дверцята духовки.
  12. Охололу паску дістати з духовки, покрити глазур’ю та прикрасити.

Раніше ми публікували дивовижний рецепт паски без дріжджів. Попри це, паска все одно залишається м’якою і дуже смачною.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader