Салат із сирих кабачків – це відмінна малокалорійна закуска, яка поєднує в собі свіжість та приємну гостроту.
Цей традиційний салат із сирих кабачків швидкого приготування відомий своїм чудовим смаком та ароматом.
Незвичайний спосіб приготування кабачків робить цей салат особливо привабливим для тих, хто любить експериментувати зі смаками.
Рецепт салату з сирими кабачками по-корейськи – це не лише смачно, а й корисно. Кабачки малокалорійний овоч, багатий на вітаміни та мінерали, такими як вітамін С і К, калій та дієтичні волокна. А якісний соєвий соус містить антиоксиданти, які корисні для здоров’я серця та загального здоров’я.
Як приготувати салат із сирих кабачків
У салат можна також додати трохи свіжої петрушки або кінзи.
Інгредієнти:
- кабачки або цукіні (обовязково молоді) – 600 г
- морква – 100 г
- цибулина ріпчаста або біла – 1 шт.
- часник – 2-3 зубки
- цукор – 0,5 ст. л.
- сіль – 1 ч. л.
- мелений червоний перець – дрібка
- коріандр – 0,5 ч. л.
- олія – 5 ст. л.
- оцет – 1 ст. л.
- соєвий соус – 1 ст. л.
- кунжут білий – для прикрашання
Салат із сирих кабачків рецепт
- Кабачки або цукіні промиваємо холодною водою. Моркву чистимо. Овочі натираємо на тертці для моркви по-корейськи. Якщо ви не маєте спеціальної тертки, то можна просто нарізати їх тонкими смужками.
- Викладаємо кабачки та моркву у глибоку миску. Посипаємо цукром та сіллю і гарно перемішуємо. Миску накриваємо кришкою або тарілкою і залишаємо за кімнатної температури на 20 хвилин.
- Овочевий сік зливаємо, а овочі злегка відтискаємо. Поливаємо їх соєвим соусом.
- У маленькій сковорідці на олії розігріваємо олію, викладаємо почищену та нарізану кубиками цибулю і смажимо її до золотавого кольору.
- Потім цибулю ложкою прибираємо з олії. Всипаємо усі спеції, перемішуємо. Тепер вливаємо оцет, ще раз перемішуємо і знімаємо сковорідку з плити.
- Отриманою сумішшю поливаємо кабачки з морквою. Додаємо пропущений через прес часник і гарно перемішуємо.
- Салат із сирих кабачків поміщаємо у холодильник не менше ніж на 30-40 хвилин.
Подаємо салат із сирих кабачків у глибокому салатнику, прикрасивши насінням кунжуту (злегка підсушеного на сухій сковороді). Можна також додати кілька тонких кружалець лимона та зелень до смаку.
Завдяки своєму освіжаючому смаку та пікантному присмаку, салат з сирими кабачками стане чудовим доповненням до будь-якого обіду чи вечері. Він ідеально підходить як закуска, що підіймає апетит. Смачного!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.