Такі крафіни дуже просто приготувати
Ми розповідали, як спекти дуже смачну та пухкуОлександрійську паску. Якщо ж хочете щось цікаве й оригінальне, зверніть увагу на рецепт крафіна.
Крафін — це майже звичайна паска, однак закручена. На порталі SHUBA поділились простим рецептом. З кількості інгредієнтів, наведеної там, можна зробити два крафіни або один великий.
Інгредієнти:
- 230 г молока 2,5%
- 25 г цукру
- 25 г борошна
- 10 г сухих дріжджів
- 5 жовтків
- 120 г цукру
- 5 г ванільного цукру
- 2 г солі
- 70 г вершкового масла 73%
- 420 г борошна
Додатково:
- 1 яйце
- 50 г вершкового масла 73%
Спосіб приготування:
- Додаємо в тепле молоко цукор, борошно та сухі дріжджі. Перемішуємо вінчиком і залишаємо в теплому місці підійти втричі.
- Переливаємо опару в чашу для вимішування. Додаємо жовтки й борошно. Вимішуємо 8-10 хвилин.
- Додаємо цукор, вимішуємо 2 хвилини. Додаємо в 2 прийоми вершкове масло кімнатної температури. Вимішуємо до однорідності.
- Накриваємо тісто рушником і даємо підійти в теплому місці. Розділяємо на 2 частини.
- Злегка змащуємо руки та стіл олією. Тонко розтягуємо тісто. Обережно змащуємо тісто теплим вершковим маслом (50 г).
- Викладаємо начинку та загортаємо рулетом. Розрізаємо рулет вздовж навпіл. Згортаємо равликом.
- Викладаємо паски в змащену олією форму. Залишаємо на 1,5 години. Змащуємо верх яйцем.
- Випікаємо в розігрітій до 165 градусів духовці 15 хвилин. Зменшуємо температуру до 140 градусів. Випікаємо ще 30-35 хвилин.
Коли паски трохи охолонуть, можна діставати їх з форм. Також ми ділились рецептомстаровинної київської паски.