/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F3%2F9d4bb8f94ea7e3709970b66bfe6f6ba9.jpg)
Найсмачніша і без м'яса: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт повітряної піци із сиром
Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити просту, але дуже смачну піцу з сиром і томатом. Завдяки ніжному смаку начинки, скоринка тіста завжди буде м'якою.
- 600 г борошна
- 4 г сухих дріжджів
- 410 г крижаної води
- 11 г солі
- 10 г цукру
- 20 г оливкової олії
- 200-250 г томатного пюре
- 200 г моцарелли
- базилік для подачі
Отже, приступимо до приготування:
У великій мисці змішайте борошно, сухі дріжджі, сіль та цукор. Додайте крижану воду та замішайте тісто. Додайте оливкову олію і продовжуйте заважати, поки тісто не стане гладким та еластичним, зауважує "Мастер Шеф" Литвинова.
Розділіть тісто на три рівні частини та сформуйте з кожної кулю. Покладіть кулі тіста в миску, покрийте плівкою і залиште на 4-8 годин для підняття.
Перед випіканням тіста вийміть його з холодильника за 30 хвилин і розігрійте духовку до 220°C.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, викладіть тісто на пергамент, посипаний мукою, і акуратно розкотіть його в коло. Не притискайте край, щоб вони залишилися повітряними.
Змастіть тісто томатним пюре, використовуючи пензлик чи руки. Поступово розподіліть моцарелу зверху.
Випікайте піцу у розігрітій духовці близько 10 хвилин, або поки скоринка не стане золотистою, розповідає "Мастер Шеф" Литвинова.
Останні новини України:
Дешевше та смачніше за рис: "Мастер Шеф" Литвинова показала, як зекономити на приготуванні плову.

