Найсмачнішу паску можна приготувати без яєць: чудернацький рецепт, який оцінить вся родина
Найсмачнішу паску можна приготувати без яєць: чудернацький рецепт, який оцінить вся родина

Найсмачнішу паску можна приготувати без яєць: чудернацький рецепт, який оцінить вся родина

Пасочки виходять пухкими та ніжними

Ми розповідали, як приготуватиособливу Олександрійську паску. Тепер ділимось рецептом, який стане в пригоді, якщо ви з якихось причин не вживаєте тваринних компонентів. Секрет — у додаванні в тісто невеликої кількості гарбузового пюре. Саме завдяки цьому компоненту паска виходить жовта, пухка та ароматна. Рецептом поділились на порталі cookpad.com.

Інгредієнти:

  • 500 г гарбузового пюре
  • 100 г дріжджів
  • 500 мл молока
  • 500 г цукру
  • 100 г меду
  • 200 г сметани
  • ½ ст. л. солі
  • 200 г вершкового масла
  • 5 шт. ванільного цукру
  • 2400-2500 г борошна
  • 1 яйце для змащування

Спосіб приготування:

  1. З'єднуємо в мисці 200 мл молока, 100 г дріжджів, 1 ст. л. цукру та 4 ст. л. борошна. Перемішуємо, накриваємо і ставимо в тепле місце на 30 хвилин.
  2. Очищаємо гарбуз, нарізаємо його на дрібні шматочки. Заливаємо водою і ставимо варитися до готовності. Зливаємо воду і робимо пюре.
  3. Додаємо до опари гарбузове пюре, молоко, цукор, мед, сметану, сіль і ванільний цукор. Гарно перемішуємо. Просіюємо борошно і додаємо до рідини.
  4. Замішуємо тісто протягом 20 хвилин. Додаємо вершкове масло кімнатної температури. Місимо тісто до м'якого та еластичного стану.
  5. За бажанням, додаємо родзинки або цукати. Кладемо тісто в миску, змащену олією.
  6. Розділяємо тісто на шматочки. Заповнюємо форми для пасочок на 1/3 від об'єму. Накриваємо і ставимо в тепле місце на 30 хвилин.
  7. Змащуємо пасочки збитим яйцем. Розігріваємо духовку до 160°C. Випікаємо пасочки протягом 20-45 хвилин, залежно від розміру.

Накриваємо паски рушником і залишаємо до повного охолодження. Після цього прикрашаємо на всій смак. До речі, ми ділились рецептом глазурі, яку можна приготувати за 30 секунд.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader