Перша частина реформи охорони здоров’я: Канада зробить контрацепцію для жінок безоплатною
Перша частина реформи охорони здоров’я: Канада зробить контрацепцію для жінок безоплатною

Перша частина реформи охорони здоров’я: Канада зробить контрацепцію для жінок безоплатною

Уряд Канади, анонсуючи першу частину великої реформи охорони здоров’я, заявив про свій намір повністю покривати вартість протизаплідних засобів для жінок.

Право вибору

Повідомляється, що уряд оплатить найбільш широко використовувані методи запобігання вагітності, такі як ВМС, протизаплідні таблетки, гормональні імплантати або таблетки “наступного дня”, для 9 млн канадських жінок репродуктивного віку.

– Жінки повинні мати право обирати ті протизаплідні засоби, які їм потрібні, без будь-яких витрат. Отже, ми робимо протизаплідні засоби безкоштовними, – заявив прем’єр-міністр Джастін Трюдо.

Зараз дивляться

Реформа охорони здоров’я

Як зазначається, заява уряду конкретизує першу частину законопроєкту, представленого в лютому, який після його завершення ознаменує найбільше розширення фінансованої державою системи охорони здоров’я Канади за останні десятиліття.

Повідомляється, що в рамках реформи буде також покрито вартість ліків від діабету для приблизно 3,7 млн канадців.

Вартість нової системи і терміни запуску не називаються. У програму буде додано нові ліки в міру її реалізації в найближчі роки.

Витрати на ліки

Нещодавній звіт Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) з використанням даних за 2021 рік засвідчив, що Канада витрачає на ліки на душу населення більше, ніж усі країни-члени, крім трьох – Японії, Німеччини та США.

Тепер уряд має отримати схвалення на цю нову систему з боку провінцій Канади, які фактично керують охороною здоров’я. Альберта і Квебек уже заявили, що відмовляться від участі.

Теги за темою
Канада вагітність
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader