Коктейль Мімоза: рецепт і секрети подачі
Коктейль Мімоза: рецепт і секрети подачі

Коктейль Мімоза: рецепт і секрети подачі

Мімоза – це коктейль, що втілює в собі простоту, елегантність і свіжість.

Однією з чудових особливостей коктейлю Мімоза є простота. Для приготування нам знадобляться лише два інгредієнти: шампанське та апельсиновий сік. Відношення може варіюватися залежно від вашого смаку, проте типова пропорція 1:1.

Точне походження напою залишається невідомим. Але кажуть, що цей напій був створений барменом Френком Маєром у Франції в 1925 році в готелі Ritz Paris. Назва походить від жовтих квітів мімоза, які розквітають весною та символізують світло та радість.

Зараз дивляться

За класичним рецептом коктейль Мімоза подається у високих бокалах для шампанського – флюте, охолоджених або з кубиками льоду. Також, щоб додати йому естетичний шарм, можна прикрасити напій кружальцем апельсина, лайма або лимона та листочками м’яти.

Важливо! Основні недруги цього слабоалкогольного напою – недорогі ігристі вина та сік з пакета. Щоб забезпечити коктейлю легку текстуру та приємний вишуканий смак, рекомендується використовувати якісне ігристе вино та свіжовичавлений сік.

Коктейль Мімоза: рецепт

Смак напою дуже освіжаючий та фруктовий, з приємною кислинкою та м’якістю, що робить його ідеальним варіантом для споживання у будь-який час доби.

Інгредієнти:

На 1 бокал:

  • сік апельсиновий (бажано фреш) – 80 мл
  • просеко або шампанське – 80 мл

Як готують коктейль Мімоза:

  1. У попередньо охолоджений келих влити апельсиновий сік.
  2. Потім поступово, тонкою цівкою, додати просеко.
  3. Напій обережно перемішати. Вживати охолодженим.

Отже, рецепт особливого коктейлю Мімоза знайдено! Варто приготувати найближчим часом!

Джерело матеріала
loader
loader