Омлет – це класична страва до сніданку, яка завжди радує своєю швидкістю приготування та смаком.
Проте, якщо ви шукаєте спосіб зробити його ще більш пухким та корисним, варто приготувати його в духовці.
Дієтичний омлет в духовці готується дуже просто, а смак – як у дитячому садочку. Памятаєте?!
Зараз дивляться
Приготуйте, щоб насолодитися кожним шматочком цього неперевершеного пухкого омлету з духовки. Ця страва зробить ваш ранок більш яскравими та апетитним.
Як приготувати омлет в духовці
Усі продукти для приготування повинні бути кімнатної температури.
Інгредієнти:
- яйця – 6 шт.
- молоко – 300 мл
- сіль – до смаку
- вершкове масло – 1 ст. л.
Пухкий омлет в духовці: рецепт покроково:
- Духовку розігріваємо до 180 °С.
- У миску вбиваємо яйця, солимо та злегка збиваємо вінчиком.
- Потім вливаємо молоко і ще раз збиваємо. Щоб омлет вийшов пухкий, яєчну суміш сильно збивати не варто.
- Форму для запікання з високими бортиками змастити розм’якшеним вершковим маслом і вилити яєчну суміш.
- Випікаємо омлет у духовці близько 35 хвилин. Щоб омлет не упав, під час приготування духовку відкривати не можна. Після закінчення приготування залишаємо страву у духовці на 5-10 хвилин.
Дієтичний омлет в духовці готовий. За бажанням готовий омлет можна акуратно змастити вершковим маслом. Подаємо з овочами та зеленню. Смачного!
Ось кілька ідей, що можна додати до омлету з духовки, щоб збагатити його смак:
- Овочі та гриби. Нарізані помідори, болгарський перець, цибуля, шпинат, кукурудза, гриби, брокколі, кабачки – це чудові варіанти для приготування омлету. Вони надають не лише смаку, але й важливих поживних речовин.
- Сир. Натертий сир – простий спосіб додати страві текстури. Використовуйте будь-який ваш улюблений твердий або напівтвердий сир (сулугуні, моцарелла, фета, тофу та інші).
- М’ясні продукти. Додайте шматочки відвареного або печеного курячого філе, шинки, бекону, ковбаси або сосисок, щоб зробити омлет більш ситним та смачним.
- Спеції та зелень. Не зайвим в омлеті буде свіжа зелень, така як петрушка чи кріп, а також сушені спеції (орегано, тим’ян або паприка).