Пышний и полезный омлет в духовке: рецепт как в садике
Пышний и полезный омлет в духовке: рецепт как в садике

Пышний и полезный омлет в духовке: рецепт как в садике

Омлет – це класична страва до сніданку, яка завжди радує своєю швидкістю приготування та смаком.

Проте, якщо ви шукаєте спосіб зробити його ще більш пухким та корисним, варто приготувати його в духовці.

Дієтичний омлет в духовці готується дуже просто, а смак – як у дитячому садочку. Памятаєте?!

Зараз дивляться

Приготуйте, щоб насолодитися кожним шматочком цього неперевершеного пухкого омлету з духовки. Ця страва зробить ваш ранок більш яскравими та апетитним.

Як приготувати омлет в духовці

Усі продукти для приготування повинні бути кімнатної температури.

Інгредієнти:

  • яйця – 6 шт.
  • молоко – 300 мл
  • сіль – до смаку
  • вершкове масло – 1 ст. л.

Пухкий омлет в духовці: рецепт покроково:

  1. Духовку розігріваємо до 180 °С.
  2. У миску вбиваємо яйця, солимо та злегка збиваємо вінчиком.
  3. Потім вливаємо молоко і ще раз збиваємо. Щоб омлет вийшов пухкий, яєчну суміш сильно збивати не варто.
  4. Форму для запікання з високими бортиками змастити розм’якшеним вершковим маслом і вилити яєчну суміш.
  5. Випікаємо омлет у духовці близько 35 хвилин. Щоб омлет не упав, під час приготування духовку відкривати не можна. Після закінчення приготування залишаємо страву у духовці на 5-10 хвилин.

Дієтичний омлет в духовці готовий. За бажанням готовий омлет можна акуратно змастити вершковим маслом. Подаємо з овочами та зеленню. Смачного!

Ось кілька ідей, що можна додати до омлету з духовки, щоб збагатити його смак:

  • Овочі та гриби. Нарізані помідори, болгарський перець, цибуля, шпинат, кукурудза, гриби, брокколі, кабачки – це чудові варіанти для приготування омлету. Вони надають не лише смаку, але й важливих поживних речовин.
  • Сир. Натертий сир – простий спосіб додати страві текстури. Використовуйте будь-який ваш улюблений твердий або напівтвердий сир (сулугуні, моцарелла, фета, тофу та інші).
  • М’ясні продукти. Додайте шматочки відвареного або печеного курячого філе, шинки, бекону, ковбаси або сосисок, щоб зробити омлет більш ситним та смачним.
  • Спеції та зелень. Не зайвим в омлеті буде свіжа зелень, така як петрушка чи кріп, а також сушені спеції (орегано, тим’ян або паприка).
Джерело матеріала
loader