Фонд для України на $100 млрд: Канада та Польщі висловили свою позицію
Фонд для України на $100 млрд: Канада та Польщі висловили свою позицію

Фонд для України на $100 млрд: Канада та Польщі висловили свою позицію

Канада готова підтримати пропозицію генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про створення фонду на €100 млрд на підтримку України на найближчі 5 років. Тоді як Польща вже підтримала цей план генсека.

Очільниця МЗС Канади Мелані Жолі перед зустріччю із колегами з країн-членів НАТО у Брюсселі сказала, що Оттава завжди готова підтримати різні ідеї, які представляє генсек.

— Ми вже також взяли на себе зобов’язання щодо надання Україні довгострокової безпекової допомоги. Прем’єр-міністр Трюдо був в Україні нещодавно, тож я думаю, що ми зможемо зробити це протягом наступних п’яти років, – сказала вона.

За словами Жолі, тривала безпекова допомога була однією з ідей, яку Канада поклала на стіл переговорів у G7, щоб переконатися, що Україна матиме сильну переговорну позицію, коли війна закінчиться, а Росія залишатиметься її вкрай небезпечним сусідом.

Зараз дивляться

Перед цією ж зустріччю у Брюсселі міністр закордонних справ Польщі Радек Сікорський, відповідаючи на запитання про можливий фонд НАТО для України у розмірі €100 млрд, журналістам: Ми підтримуємо зусилля генерального секретаря.

Що відомо про плани НАТО створити фонд допомоги Україні

Напередодні Bloomberg повідомив, що генсек НАТО Єнс Столтенберг виступив із пропозицією , в який протягом 5 років країни-члени зроблять внески на загальну суму $100 млрд.

Зазначалося, що члени військового блоку все ще обговорюють пропозицію генсека та механізми розподілу внесків, зокрема, чи враховувати двосторонню допомогу Україні загалом.

Теги за темою
Україна Польша НАТО Канада
Джерело матеріала
loader
loader