Навіть не потрібно вимішувати: царська вершкова паска без випічки
Навіть не потрібно вимішувати: царська вершкова паска без випічки

Навіть не потрібно вимішувати: царська вершкова паска без випічки

5 травня українці відзначатимуть велике свято - Великдень 2024. Багато господинь до цієї дати печуть паски, але однією з проблем виявляється занадто довге приготування випічки. Дізнайтеся, як робиться сирна паска - рецепт без вимішування та зайвих витрат.

Царська сирна паска - рецепт

Інгредієнти:

  • півкіло 9% сиру;
  • 100 гр вершкового масла;
  • 100 гр родзинок;
  • 1 лимон;
  • 3 яйця;
  • 1 склянка 30-40% сметани;
  • 150 гр цукру;
  • 1 ст.л ванільного цукру;
  • 100 гр в'яленої журавлини;
  • 100 гр очищеного мигдалю.

Записуйте, як готується така паска сирна - рецепт, розрахований на 4 порції.

Сир викласти в сито і двічі протерти його, потім збити занурювальним блендером для отримання м'якої та однорідної текстури. Вершкове масло нарізати кубиками, залишити на півгодини в кімнаті для розм'якшення. Родзинки промити водою, потім замочити в ємності з водою і залишити на 15 хвилин. Після цього відкинути на друшляк, розкласти на паперовому рушнику для просихання. Дрібною теркою зняти з лимона цедру.

Яйця разом з маслом і сметаною збити міксером, додати до сиру, перемішати. Поставити масу на водяну баню, варити, помішуючи, на слабкому вогні, поки суміш не стане гарячою. Після цього зняти з вогню і, продовжуючи помішувати, остудити до кімнатної температури. Додати родзинки, мигдаль, лимонну цедру, журавлину, цукор звичайний і ванільний, знову перемішати.

Форму для паски застелити вологою марлею, складеною вчетверо, викласти сирну масу, накрити зверху кінцями марлі. Поставити під гніт із ємністю для рідини знизу, прибрати в холодильник на добу, потім прикрасити за бажанням і подати до столу.

ВАЖЛИВО: не лякайтеся, що паска виходить рідкою - під гнітом вона позбудеться зайвої рідини та набуде потрібної щільної структури.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader