Росіяни намагалися піхотою зайти до Часового Яру, а Іванівка фактично стерта
Росіяни намагалися піхотою зайти до Часового Яру, а Іванівка фактично стерта

Росіяни намагалися піхотою зайти до Часового Яру, а Іванівка фактично стерта

Російська окупаційна армія 4-5 квітня намагалася зайти піхотою на околиці Часового Яру на Донеччині, але не змогла закріпитися. Станом на 5 квітня місто повністю контролює українська армія.

Про це повідомив пресофіцер ОТУ Луганськ Дмитро Запорожець у коментарі Українській правді.

Ситуація у Часовому Яру на 5 квітня

За його словами, 4 квітня окупаційні війська неодноразово здійснювали штурми в напрямку Часового Яру. Перший з них в цьому напрямку почався вранці, приблизно о 5:30.

Зараз дивляться

— Те, що орки (армія РФ, – Ред.) знаходяться в самому місті, не відповідає дійсності. Були спроби зайти по дорозі О0506 (Часів Яр-Хромове-Бахмут) до найближчих забудов піхотою противника. Ані техніка противника, ані жива сила не мала змоги закріпитись на підступах міста, – повідомив Запорожець.

За даними джерел видання, станом на вечір 5 квітня росіяни стоять за кількасот метрів від перших будівель Часового Яру. Вони постійно проводять штурмові дії.

Також складна ситуація в селі Іванівське, яке розташоване на південний схід від Часового Яру.

Що відбувається у селі Іванівка

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів Ахіллес 92-ї Окремої штурмової бригади імені Кошового Отамана Івана Сірка Юрій Федотенко сказав в ефірі Апостроф TV, що ситуацію на Бахмутському напрямку слід розглядати комплексно.

— Для того щоб проводити ударні штурмові дії в напрямку Часового Яру, противнику додатково потрібно вирівнювати фланги. Для них лівим флангом є населений пункт Іванівське. І вони також намагаються, закриваючи собі цей лівий фланг, максимально активно тиснути на Іванівське, – розповів Федотенко.

Військовий зазначив, що від села вже фактично нічого не залишилося з точки зору будівель та споруд. Це територія, яка “то противником окупується на 60-70%, то силами оборони ворог відкидається”.

Противник намагається взяти Іванівське під повний контроль, щоб закрити собі фланг. На зараз близько 60% населеного пункту в окупації, а 40% – під контролем сил оборони.

Також противник проводить штурмові дії у напрямку Кліщіївки – без успіху, і Андріївки – також без успіху.

Теги за темою
Донецька область
Джерело матеріала
loader
loader