Мідії у вершковому соусі в мушлі: рецепт, як в ресторані
Мідії у вершковому соусі в мушлі: рецепт, як в ресторані

Мідії у вершковому соусі в мушлі: рецепт, як в ресторані

Мідії у вершковому соусі – це страва з багатим смаком та ніжною текстурою. І найкраще в тому, що їх можна легко і просто приготувати в домашніх умовах.

У цій статті ми поділимося рецептом мідій у вершковому соусі, щоб ви могли насолоджуватися цією неймовірною смакотою не тільки в ресторані.

Але давайте спочатку з’ясуємо про користь мідій і чому вони заслуговують на місце у нашому раціоні.

Зараз дивляться

Мідії – це відмінне джерело білка, який допомагає у відновленні м’язів, а також сприяє насиченню та зниженню апетиту. Крім того, вони містять значну кількість незамінних омега-3 жирних кислот, які корисні для серця, мозку та загального здоров’я серцево-судинної системи. Вони також багаті на вітаміни та мінерали, такі як вітамін В12, залізо, цинк, магній та селен, які сприяють правильному функціонуванню організму та зміцненню імунної системи.

Як приготувати мідії у вершковому соусі

Ця страва ідеально підходить для особливих випадків або просто для того, щоб порадувати себе і своїх близьких.

Інгредієнти:

  • мідії у мушлях – 1 кг
  • часник – 4-5 зубків
  • вершки (не жирних, можна 15%) – 250 мл
  • вершкове масло – 40 г
  • сіль, суміш мелених перців – до смаку
  • зелень – для прикрашання

Мідії у вершковому соусі: рецепт в домашніх умовах

  1. Мідії замочуємо у холодній воді на 20 хвилин. Потім гарно чистимо та ще раз промиваємо. На мушлях не повинно залишитися бруду та піску. Це важливо.
  2. У глибокій сковороді розігріваємо шматочок вершкового масла. Додаємо пропущений через прес часник і смажимо, помішуючи, 1 хвилину.
  3. Додаємо мідії й готуємо, періодично перемішуючи дерев’яною ложкою, близько 7 хвилин.
  4. У сковороду до мідій вливаємо вершки та, помішуючи, доводимо до кипіння. Потім готуємо на маленькому вогні приблизно 10 хвилин. Усі мушлі повинні розкритися.
  5. За 4-5 хвилин до закінчення приготування солимо, перчимо.

Подаємо мідії у вершковому соусі з підсушеними у духовці або на сковороді грінками або свіжим хлібом. Прикрашаємо страву зеленню.

Яке вино подати до мідій у вершковому соусі

Вибір вина для подачі з мідіями у вершковому соусі може бути важливим, оскільки правильне поєднання може підкреслити смак страви та створити гармонійний досвід.

До мідій у вершках подають біле сухе вино. Наприклад, Шардоне, Піно Гріджіо, Совіньйон Блан або Розе.

Не забудьте поділитися цим рецептом з друзями, щоб і вони могли насолодитися цією неперевершеною стравою.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело матеріала
loader
loader