/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F3%2Fe7efec42dd50da72c78bd7e61f71b7d2.jpg)
Дешево та дуже смачно: "Мастер Шеф" Ярославський дав чудовий рецепт биточків без мʼяса
Суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф", відомий ресторатор і шеф-кухар Володимир Ярославський поділився з українцями рецептом одеських биточків із тюльки.
Готуються такі биточки дуже просто, швидко та з недорогих інгредієнтів. Це одна з фірмових одеських страв. Для цього рецепту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти:
- тюлька (свіжа або свіжоморожена) - 1 кг
- яйця - 2 великих
- борошно - 2 ст.л. з гіркою
- зелена цибуля (біла частина) - 0,5 пучка
- петрушка та кріп - 0,5 пучка
- сіль і перець - на смак
- олія для смаження
- сметана - 1 ст.л.
Спочатку "Мастер Шеф" Володимир Ярославський чистить тюльку: нам потрібно відірвати голову кожної рибки разом із кишківником, а потім обережно видалити хребет.
Промиваємо філе рибок, додаємо яйця, дрібно нарізану зелену цибулю, петрушку та кріп, борошно, сіль і перець на смак, за бажанням улюблені спеції, а також ложку сметани для ніжності, все добре перемішуємо.
"Мастер Шеф" Володимир Ярославський смажить такі биточки на розігрітій пательні з олією, увімкнувши середній вогонь, із обох боків. Готові биточки, аби прибрати зайвий жир, викладаємо на паперовий рушник.
Подавати биточки з тюльки "Мастер Шеф" Володимир Ярославський радить гарячими разом зі сметаною або соусом дзадзикі.
Останні новини України:
Як приготувати ідеальні млинці: простий робочий рецепт від судді "Мастер Шеф" Ярославського.