Паска за рецептом виходить смачна, м’яка і вишукана
Неможливо уявити великодній стіл без паски. Є чимало рецептів, і кожен обирає той, який йому більше подобається. Ми ділились рецептом швидкої паски від блогера. Тепер розповідаємо, як приготувати паску "Царська". Вона однозначно варта того, щоб її спробувати.
На порталі SHUBA поділились рецептом паски на вершках, з коньяком, кардамоном, сухофруктами та цедрою. Вона справляє незабутнє враження на усіх, хто її куштує.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне — 800 г
- Вершки — 300 мл
- Дріжджі сухі — 12 г
- Яйця курячі — 6 шт.
- Цукор — 250 г
- Цукор ванільний — 15 г
- Кардамон мелений — 10 г
- Коньяк — 30 мл
- Лимон — 1 шт.
- Родзинки — 100 г
- Суміш сухофруктів — 150 г
- Масло вершкове 73% — 150 г
- Для глазурі:
- Яєчний білок — 1 шт.
- Цукрова пудра — 100 г
- Лимон, сік — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- У теплих вершках розчиняємо дріжджі, додаємо 100 г борошна і розмішуємо. Залишаємо опару в теплому місці бродити протягом 15-20 хвилин.
- Білки відділяємо від жовтків. Жовтки збиваємо міксером з половиною цукру добіла.
- Додаємо їх в опару, всипаємо склянку борошна і замішуємо тісто. Накриваємо і залишаємо для підйому в теплому місці на 1 годину.
- Потім збиваємо білки з другою половиною цукру, кладемо їх у тісто, всипаємо решту борошна і замішуємо тісто. Додаємо розтоплене вершкове масло, ванільний цукор, кардамон, коньяк і добре вимішуємо тісто. Даємо йому ще раз підійти.
- Далі вмішуємо розпарені родзинки і сухофрукти. Викладаємо тісто у змащену маслом форму і даємо піднятися.
- Випікаємо у розігрітій до 180°C духовці приблизно 60 хвилин до появи золотистого кольору. Для глазурі збиваємо білок з цукровою пудрою і лимонним соком.
Покриваємо глазуррю остиглу паску. Зверху прикрашаємо родзинками і сухофруктами. Також ми ділились рецептомвдалої глазуріна сухому молоці.