Зеленський відреагував на удар по Харкову
Зеленський відреагував на удар по Харкову

Зеленський відреагував на удар по Харкову

Президент Володимир Зеленський прокоментував нічний удар окупантівпо Харкову.

Він зауважив, що "російський терор проти Харкова не зупиняється" і ворог завдає чергових ударів по місту та регіону, внаслідок яких пошкоджено житлові будинки й цивільну інфраструктуру. 

"На жаль, 6 людей загинуло. Щирі співчуття рідним і близьким. Понад 10 людей поранено. Всі служби на місці працюють, усім постраждалим надається допомога", - зазначив глава держави.

"Маємо унеможливити цей терор. Надважливо посилити ППО для Харківщини. І партнери можуть нам із цим допомогти", - підкреслив Зеленський.

При цьому мер Харкова Ігор Терехов повідомив про поточну ситуацію в місті, після того, як опівночі окупанти двічі ударили ракетами по спальному району Олексіївки. "Загинуло шестеро людей. Ще 11 цивільних зараз перебувають у лікарнях міста", - повідомив він.

За даними Терехова, пошкоджень зазнали 9 жилих багатоповерхівок і 3 гуртожитки, а також 2 дитсадки, 2 школи, автозаправка та кілька десятків крамниць. 

Мер додав, що всі профільні муніципальні служби працюють на місцях влучання разом з працівниками ДСНС, правоохоронцями, волонтерськими організаціями. Водопостачання в будинки, що зазнали руйнувань, повністю відновлене. 

"Росія — держава-вбивця! І рано чи пізно вона відповість за кожне зруйноване нею життя", - підсумував харківський мер.

Джерело матеріала
loader
loader