За цим рецептом виходить розкішна паска
Ми розповідали, як приготувати чудову білкову глазур для великодніх пасок. Але є вид паски, який не потребує ні глазурі, ні випікання — це пресована сирна паска.
На порталі SHUBA поділились рецептом розкішної сирної паски — з вишнею та шоколадом. Можна обрати заморожені, консервовані або сушені ягоди. Заморожену вишню потрібно розморозити та віджати зайвий сік, консервовану відділити від зайвої вологи.
Інгредієнти:
- Сир кисломолочний — 250 г
- Масло вершкове 73% — 60 г
- Цукор — 100 г
- Яйце куряче, жовток — 2 шт.
- Какао-порошок — 6 ст. л.
- Сіль — 1/5 ч. л.
- Шоколад — 20 г
- Консервована вишня — 70 г
Спосіб приготування:
- Розітріть яєчні жовтки з сіллю та цукром до однорідної маси. Додайте розм'якшене вершкове масло в миску з жовтками та поставте на водяну баню.
- Постійно помішуючи, добийтеся повного розчинення цукру. Не доводьте суміш до кипіння!
- Протріть сир через сито або пропустіть через м'ясорубку 2-3 рази. Якщо сир не здається вам досить жирним, додайте трохи вершків.
- Натріть шоколад і підготуйте какао-порошок. З'єднайте сирну суміш та суміш з жовтками та вершковим маслом.
- Додайте какао та шоколад. Ретельно розмішайте. Можна використовувати комбайн або блендер.
- Вмішайте вишню в тісто. Підготуйте спеціальну форму для сирної паски (приблизно 10×10 см).
- Простеліть форму марлею, щоб вона звисала з країв перевернутої форми. Утрамбуйте сирну масу в форму, роблячи це щільно.
- Прикрийте перевернуту форму марлею. Поставте її в глибоку тарілку в тому ж положенні і відправте в холодильник на 6-12 годин. За бажанням, можна придавити форму зверху чимось важким.
Обережно вийміть готову паску з форми, поставте на пласку тарілку, прикрасьте цукатами або в'яленою вишнею. також ми ділились рецептом смачної та швидкої паски з випіканням тіста.