Тортик вихідного дня: смачний десерт, що потішить під час відпочинку
Тортик вихідного дня: смачний десерт, що потішить під час відпочинку

Тортик вихідного дня: смачний десерт, що потішить під час відпочинку

Пропонуємо до вашої уваги тортик вихідного дня. Це смачний десерт, що готується нашвидкуруч з продуктів, що завжди є у холодильнику.

Рецептом цього простого, але такого смачного десерту поділилась фудблогерка Анна Філ. В Instagram вона також показала, як правильно збирати торт.

Тортик вихідного дня: смачний десерт, що потішить під час відпочинку

Інгредієнти для шифонового бісквіту на форму 18 см

  • Жовтки – 4 шт
  • Сіль – дрібка
  • Білки – 4 шт
  • Цукор – 120 гр
  • Ванільний цукор – 16 гр
  • Молоко – 40 мл
  • Олія – 40 мл
  • Борошно – 120 гр
  • Розпушувач – 5 гр

Інгредієнти для начинки

  • Ананас у сиропі – 250гр
  • Кукурудзяний крохмаль – 30 гр
  • Желатин 3 гр
  • Куркума – дрібка

Інгредієнти для крему

  • Кисломолочний сир – 200 гр
  • Вершки 30% - 400 мл
  • Цукрова пудра – 100 гр

Спосіб приготування бісквіту

1.Відокремлюємо жовтки від білків.

2. В жовтки додаємо дрібку солі. Перемішуємо.

3. До білків додаємо дрібку солі і збиваємо міксером до утворення піни.

4. Цукор з’єднуємо з ванільним цукром і поступово всипаємо в білки, не припиняючи збивати. Збиваємо на максимальній швидкості до стійких піків.

5. Додаємо розтерті жовтки. Швидкість міксера зменшуємо до мінімальної.

Тортик вихідного дня: смачний десерт, що потішить під час відпочинку

6. В олію додаємо молоко і 2-3ст.л. яєчної маси. Розмішуємо і додаємо до загальної маси. Збиваємо.

7. Поступово додаємо борошно + розпушувач, не припиняючи збивати.

8. Переливаємо в форму (д.18см) застелену пергаментом.

9. Форму кілька разів обережно постукати об стіл.

10. Випікаємо при температурі 170° приблизно 45-50хвилин.

11. Готовий бісквіт залишаємо в духовці ще на 7-10хвилин. Дверці залишаємо трішки відчиненими.

Тортик вихідного дня: смачний десерт, що потішить під час відпочинку

12. Бісквіт перевертаємо на решітку, забираємо форму і пергамент. Залишаємо до повного охолодження.

Спосіб приготування начинки

1. З консервованих ананасів в окрему склянку зливаємо сироп.

2. Пробиваємо блендером, ставимо на плиту і трішки проварюємо.

3. Крохмаль перемішуємо з 20мл сиропу і вливаємо до ананасів. За бажанням ще додаємо куркуму для створення красивого кольору.

4. Желатин перемішуємо з 20мл сиропу і залишаємо для набухання. Після чого розтоплюємо в мікрохвильовці, але слідкуємо, щоб не закипів.

5. Виливаємо желатин до ананасів. Перемішуємо, знімаємо з плити, охолоджуємо.

Спосіб приготування крему

1. З’єднуємо холодні вершки, кисломолочний сир і цукрову пудру. Збиваємо блендером.

2. Потім збиваємо міксером допоки крем не стане густим та стабільним.

3. Кисломолочний сир можна замінити на крем-сир. Також до крему можна додати трішки ваніліну, або ванільного цукру.

Тортик вихідного дня: смачний десерт, що потішить під час відпочинку

Як зібрати торт

1.Для правильної збірки торту слід використовувати кондитерське кільце та ацетатну плівку.

2. Послідовність: бісквіт - крем - ананасова начинка - бісквіт - крем - начинка - бісквіт.

3. Додатково за бажанням можна пропитувати бісквіт соком з ананасів.

4. Ставимо в холодильник на 6-8 годин або на ніч.

На OBOZ.UA є й інші рецепти десертів:

  • Торт з полуницею
  • Торт "Грильяжний"
  • Торт-суфле
Джерело матеріала
loader
loader