Котлети з капусти – популярна страва у Великий піст 2024. І не дарма! Вони запросто можуть урізноманітнити раціон та додати користі організму.
Однією з переваг пісних котлет з капусти є їх багатофункціональність. Ви можете експериментувати зі смаками, текстурами та інгредієнтами. Наприклад, в базовий рецепт котлет з капусти можна додати гриби (печериці, гливи або варені лісові гриби), сою, квасолю, зелень.
Пісні котлети з капусти: як приготувати
Крім запропонованих спецій, до страви можна додати кріп або петрушку, в’ялені томати, базилік, орегано чи паприку.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
- капуста білокачанна – 800 кг
- зелена цибуля – 1 пучок
- цибулина ріпчаста – 1 шт.
- морквина – 1 шт.
- часник – 2 зубки
- вівсяні пластівці – 2 ст. л.
- сіль, мелений чорний перець – до смаку
- олія – для смаження
- панірувальні сухарі – до смаку
Котлети з капусти: покроковий рецепт
- Щоб приготувати пісні котлети з капусти варто спочатку підготувати продукти. Моркву та цибулю чистимо та миємо. Капусту нарізаємо шматками. Часник чистимо і пропускаємо через прес. Зелену цибулю дрібно нарізаємо.
- Капусту викладаємо в окріп, додаємо 2 ч. л. солі та варимо 4 хвилини. Потім воду зливаємо. Капусту охолоджуємо та пропускаємо через м’ясорубку у миску.
- Моркву натираємо, а цибулю нарізаємо кубиками. Смажимо овочі на олії до напівготовності.
- Додаємо до капусти зелену цибулю, моркву з цибулею, вівсяні пластівці, часник, сіль та спеції до смаку. Усе гарно перемішуємо.
- Отриману масу поміщаємо у морозилку на 10 хвилин.
- Потім формуємо котлети, паніруємо їх у сухарях і смажимо на олії з обох боків до приємного золотавого кольору.
- Ще гарячі котлети з капусти викладаємо на паперовий рушник, щоб були менш жирними.
Пісні котлети з капусти готові. Подайте з майонезом з аквафаби. Це дуже смачно та поживно. Смачного!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.