Простий рецепт віденської паски
Ми розповідали, як спекти вологу грузинську паску. Тепер ділимось дуже цікавим австрійським рецептом. Віденська паска має характерний солодкий смак, повітряну текстуру та лимонний аромат.
Приготувати її зовсім нескладно, якщо покроково слідувати за рецептом. Як її приготувати, розповіли на порталі gurman.com.ua.
Інгредієнти:
- 70 г пресованих дріжджів
- 100 мл теплого молока
- 1 чайна ложка цукру
- 1-2 столові ложки борошна
Тісто:
- 150 мл молока
- 3 столові ложки просіяного борошна
- 200 мл вершків
- 150 г вершкового масла
- 3-4 столові ложки соняшникової олії
- 300 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 1 чайна ложка солі
- 150 г родзинок
- 1 лимон
Спосіб приготування:
- Розкришуємо дріжджі і розчиняємо їх в теплому молоці. Додаємо цукор та борошно, перемішуємо. Ставимо опару в тепле місце на 1-2 години.
- Змішуємо молоко та борошно в каструлі. Ставимо на вогонь і варимо до загустіння, постійно помішуючи.
- Знімаємо з вогню, додаємо вершки та перемішуємо. Остуджуємо до кімнатної температури.
- Змішуємо заварне тісто з опарою. Накриваємо і ставимо в тепле місце на 1-2 години.
- Відділяємо жовтки від білків. Розтираємо жовтки з цукром, сіллю та ванільним цукром.
- Збиваємо білки до стійкої піни. Додаємо в тісто з опарою жовтки, розтоплене масло, олію.
- Акуратно вводимо збиті білки. Частинами додаємо борошно, замішуючи м'яке тісто.
- Натираємо цедру лимона на дрібній терці. Додаємо цедру та родзинки в тісто, замішуємо. Накриваємо тісто і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.
- Змащуємо форми для пасок маслом і присипаємо борошном. Викладаємо тісто, заповнюючи форму на 1/3.
- Накриваємо полотенцем і даємо тісту піднятися. Випікаємо паски в розігрітій до 180°C духовці 45-60 хвилин. Не відкриваємо духовку протягом перших 30 хвилин.
Готові паски прикрашаємо глазур'ю та присипкою. Глазур можна обрати ту, яка вам подобається. Ми ділились кількома рецептами:
Класична білкова глазур в правильній пропорції
Двокомпонентна шоколадна глазур
Простаглазур за 30 секунд на основі сухого молока