Україна має план контрнаступу, але потрібне якісне озброєння – Зеленський
Україна має план контрнаступу, але потрібне якісне озброєння – Зеленський

Україна має план контрнаступу, але потрібне якісне озброєння – Зеленський

Україна розробила план свого наступного контрнаступу, але Україні потрібна зброя, зокрема зі Сполучених Штатах.

Про це у Харкові заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю заступнику головного редактора BILD Паулю Ронцхаймеру.

План контрнаступу

В інтерв’ю президент підтвердив, що Україна має “план контрнаступу”, але для цього українським Збройним силам потрібна зброя, зокрема зі Сполучених Штатів.

Зараз дивляться

– Так, у Росії більше людей, більше зброї. Але в об’єднаного Заходу є сучасні системи озброєнь. Тому ми отримаємо певні технології. І якщо ми продовжимо нарощувати виробництво, якщо отримаємо ліцензії від наших партнерів, то справа не в кількості людей. Справа в якості зброї, – наголосив президент.

Зеленський каже, що у розмові зі своїм 11-річним сином Кирилом вони розмовляють про перемогу України.

– Ми обов’язково переможемо. У нас немає альтернативи. Але я не можу обіцяти цього і назвати дату. Чи це буде мій син, чи інші громадяни України, це не має значення, – сказав президент.

Переговори з Росією

Український лідер каже, що варіант із замороження війни не можна розглядати, оскільки президент Росії Володимир Путін використає цю паузу для нового нападу.

– Звичайно, деякі будуть щасливі. Світ скаже: “Так, нам вдалося заморозити конфлікт, ракети не літають”. Але це тільки доти, доки Росія не збільшить виробництво і запаси військової техніки, ракет, безпілотників і не проаналізує всі помилки, яких припустилася спочатку, – сказав він.

Зеленський нагадав, що коли йдеться про справи із Путіним, то очільнику Кремля не можна довіряти.

– Можна домовитися про все, але питання в тому, чи буде він цього дотримуватися, – сказав він.

Путін бажає захопити Харків

За словами президента України, для російського диктатора бажання захопити Харків має символічне значення.

– Путін, звичайно, хотів захопити Харків, тому що для нього це великий символ. Харків – одна зі столиць України, у нього велике символічне значення… Ми робимо все можливе, щоб цього не сталося, – сказав він.

Глава держави наголосив, що президент РФ “розуміє тільки силу”.

– Він відчуває, як тварина: якщо ти не можеш захистити себе, він зруйнує ще більше. Його бажання – захопити всю Україну… Він знищить усе. Він уб’є багато людей. Більшість людей не втечуть, тому він уб’є багатьох із них. Як це буде? Крові буде багато. Буде багато жертв, багато втрат. Ми говоримо про сотні тисяч, – пояснив президент.

Про ракети Taurus

Коментуючи питання поставок ракет Taurus з боку Німеччини, Зеленський вважає, що німецький канцлер Олаф Шольц побоюється ядерних загроз з боку Росії.

– Але я не думаю, що це захистить світ від ядерної загрози з боку Росії, – сказав президент України.

Водночас він наголосив, що у партнерів України “є певна зброя, яка потрібна нам сьогодні, щоб вижити”, маючи на увазі не тільки Taurus, але й ATACMS та винищувачі F-16.

– Вона потрібна Україні, щоб вижити, і я просто не розумію, чому ми не отримуємо цю зброю… Наскільки я розумію, канцлер каже, що Німеччина не ядерна держава і що це найсильніша зброя в Німеччини, – сказав Зеленський, коментуючи ракети Taurus.

Теги за темою
Володимир Зеленський Збройні сили України
Джерело матеріала
loader