Салат із зеленою цибулею та яйцем, з початком весняного сезону, дуже актуальний. І не даремно!
Весною важливе місце займає раціон, багатий на вітаміни та мінерали. А споживання салатів є чудовим способом забезпечити організм необхідними поживними речовинами.
Один з таких рецептів, що поєднує в собі свіжість та корисність, – вітамінний салат із зеленою цибулею та яйцем.
Ця страва проста у приготуванні, але смачна та поживна. Варто приготувати!
Салат із зеленою цибулею та яйцем
Замість сметани можна заправити страву неймовірно апетитним вегетаріанським майонезом з аквафаби. Рецепт доступний кожному тут.
Інгредієнти:
- зелена цибуля – 3 пучки (300 г)
- яйця – 6 шт.
- кріп – 5-6 гілочок
- сіль, мелений чорний перець – до смаку
- сметана (густа) – 4-5 ст. л.
Салат із зеленою цибулею та яйцем: рецепт покроково
- Яйця варимо в круту, охолоджуємо, чистимо та нарізаємо кубиками.
- Зелену цибулю гарно миємо холодною водою, злегка обсушуємо та дрібно нарізаємо.
- Кріп споліскуємо холодною водою та дрібно нарізаємо.
- У мисці поєднуємо підготовлені інгредієнти.
- Сметану солимо та перчимо, перемішуємо.
- Салат із зеленою цибулею та яйцем заправляємо сметаною.
Ця страва чудово підійде як добавка до гарніру з картопляного пюре або може бути абсолютно самостійною стравою. Смачного!
До салату з зеленою цибулею та яйцем, щоб урізноманітнити класичний варіант, можна додати різноманітні інгредієнти. Ось деякі ідеї:
- авокадо;
- в’ялені томати;
- помідори чері;
- кукурудза;
- зелений горошок;
- фета чи моцарела;
- оливки або маслини;
- червона риба (малосольна);
- куряче філе (варене або запечене).
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.