Вітамінний салат із зеленою цибулею та яйцем: рецепт без майонезу
Вітамінний салат із зеленою цибулею та яйцем: рецепт без майонезу

Вітамінний салат із зеленою цибулею та яйцем: рецепт без майонезу

Салат із зеленою цибулею та яйцем, з початком весняного сезону, дуже актуальний. І не даремно!

Весною важливе місце займає раціон, багатий на вітаміни та мінерали. А споживання салатів є чудовим способом забезпечити організм необхідними поживними речовинами.

Один з таких рецептів, що поєднує в собі свіжість та корисність, – вітамінний салат із зеленою цибулею та яйцем.

Зараз дивляться

Ця страва проста у приготуванні, але смачна та поживна. Варто приготувати!

Салат із зеленою цибулею та яйцем

Замість сметани можна заправити страву неймовірно апетитним вегетаріанським майонезом з аквафаби. Рецепт доступний кожному тут.

Інгредієнти:

  • зелена цибуля – 3 пучки (300 г)
  • яйця – 6 шт.
  • кріп – 5-6 гілочок
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку
  • сметана (густа) – 4-5 ст. л.

Салат із зеленою цибулею та яйцем: рецепт покроково

  1. Яйця варимо в круту, охолоджуємо, чистимо та нарізаємо кубиками.
  2. Зелену цибулю гарно миємо холодною водою, злегка обсушуємо та дрібно нарізаємо.
  3. Кріп споліскуємо холодною водою та дрібно нарізаємо.
  4. У мисці поєднуємо підготовлені інгредієнти.
  5. Сметану солимо та перчимо, перемішуємо.
  6. Салат із зеленою цибулею та яйцем заправляємо сметаною.

Ця страва чудово підійде як добавка до гарніру з картопляного пюре або може бути абсолютно самостійною стравою. Смачного!

До салату з зеленою цибулею та яйцем, щоб урізноманітнити класичний варіант, можна додати різноманітні інгредієнти. Ось деякі ідеї:

  • авокадо;
  • в’ялені томати;
  • помідори чері;
  • кукурудза;
  • зелений горошок;
  • фета чи моцарела;
  • оливки або маслини;
  • червона риба (малосольна);
  • куряче філе (варене або запечене).

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело матеріала
loader
loader