Торт Чорний принц – десерт солодкий, смачний та дуже красивий. Цей шедевр кондитерського мистецтва не просто страва, а справжній об’єкт захоплення, який підкорює своїм багатим смаком усіх, хто його пробував.
Основою рецепта торта Чорний принц є ніжний шоколадний бісквіт, який готується з додаванням кефіру. Крем для торта обрано сметанний. Він чудово поєднується з бісквітом і створює неймовірно гармонічний смак.
Отже, як приготувати вишуканий торт Чорний принц в домашніх умовах – точний покроковий рецепт читайте нижче.
Торт Чорний принц: рецепт
Бока торта можна змастити кремом і декорувати тертим шоколадом. Буде дуже апетитно, якщо поєднати чорний та білий шоколад.
Інгредієнти:
Для коржів:
- кефір 2,5% жирності – 2 склянки
- борошно – 3 склянки (повні)
- цукор – 2 склянки
- яйця – 3 шт.
- сода – 2 ч. л. (без гірки)
- какао – 4 ст. л.
- ванільний цукор – 1 ч. л.
Для сметанного крему:
- сметана жирна – 600 г
- цукрова пудра – 220 г
- сік лимона – 1 ст. л.
- ванільний цукор – 1 ч. л.
Для шоколадної глазурі:
- шоколад – 100 г
Торт чорний принц: як готувати
- Для тіста яйця гарно збиваємо міксером або вінчиком з цукром та ванільним цукром.
- У кефір всипаємо соду та перемішуємо. Переливаємо отриману суміш до яєчної маси.
- Борошно просіюємо з какао і, злегка збиваючи, вводимо в основну масу. Тісто вийде рідким. Так і треба.
- Круглу форму для випічки застеляємо пергаментним папером і змащуємо олією. Тісто виливаємо у форму.
- Шоколадний бісквіт випікаємо у духовці за 190 °С близько 45 хвилин. Готовність обов’язково перевіряємо дерев’яною паличкою. Вона повинна бути суха.
- Тим часом займемося кремом. Сметану викладаємо у зручну для збивання ємність. Додаємо цукрову пудру, сік лимона та ванільний цукор. Усе гарно збиваємо. У крем можна додати також і цедру лимона (1-2 ч. л.). Якщо крем вийшов рідкий, пробуємо його “реабілітувати” додавши 1 ст. л. крохмалю або 1 пакетик загущувача для сметани.
- Готовий шоколадний бісквіт обережно розрізаємо на 3 коржі.
- Збираємо торт, змащуючи кожен корж сметанним кремом. Поки готуємо глазур, поміщаємо торт у холодильник.
- Для шоколадної глазурі плитку шоколаду розламуємо на шматочки й викладаємо у каструльку. Ставимо її на водяну баню. Розтоплюємо, помішуючи дерев’яною ложкою, до повного розчинення шоколаду.
- Верх торта поливаємо шоколадною глазур’ю.
- Торт Чорний принц поміщаємо у холодильник і залишаємо на ніч, щоб коржі гарно просочилися кремом.