У Києві городяни відкрили купальний сезон: ТОП 5 безкоштовних пляжів столиці
У Києві городяни відкрили купальний сезон: ТОП 5 безкоштовних пляжів столиці

У Києві городяни відкрили купальний сезон: ТОП 5 безкоштовних пляжів столиці

Настав час для релаксу та справжнього відпочинку

Останнім часом у столиці спостерігається значне потепління і люди не хочуть чекати настання календарного літа, щоб позасмагати на пляжі та навіть скупатися. Так, на одному з міських пляжів вже було помічено перших сміливців, які відкрили купальний сезон.

Варто зазначити, що вода ще досить прохолодна та офіційно пляжний сезон у Києві ще не стартував. Незважаючи на це відео з жвавого пляжу, опублікували в соцмережі.

Так, на одному з київських пляжах помітили жінок у купальниках, які безстрашно заходять у воду та приймають сонячні ванни. З настанням весняного потепління в зонах відпочинку біля води почало з’являтися все більше людей — дехто вже засмагає і навіть купається.

Пляжний сезон у столиці офіційно ще не відкрито, але вхід на міські пляжі залишається вільним. Редакція "Телеграфа" вирішила зібрати для вас найпопулярніші, облаштовані та чисті пляжі, які можна відвідувати не тільки в розпал літнього сонце.

Центральний пляж

Адреса : вулиця Паркова, станція метро "Поштова площа", Труханів острів

Центральний пляж

Пляж "Центральний" — це улюблене місце відпочинку для багатьох мешканців та гостей столиці, тому що тут можна розслабитися на піску біля води та насолодитися вражаючою панорамою Києва.

Зокрема, з території пляжу відкривається краєвид на Поділ, Володимирську гірку та Арку Свободи українського народу.

Пляж знаходиться на території Труханового острова біля Пішохідного мосту. Тут досить чисто, є урни для сміття, кабінки для перевдягання, душові та безліч кафе.

Пляж "Венеція"

Адреса: станція метро "Гідропарк", Долобецький острів, протока Венеціанська

Пляж "Венеція"

Цей пляж дуже популярний серед відпочиваючих, тому тут створені чудові умови для комфортного проведення часу. Він розташований на території "Гідропарку", праворуч від Венеціанського мосту, який потрібно перейти чи переїхати.

Тут вас порадує чиста вода та доглянутий пляж, адже територію регулярно прибирають і скрізь стоять баки для сміття. "Венеція" ідеально підходить як для сімейного відпочинку з дітьми, так і для активного проведення часу в колі друзів.

На пляжі є роздягальні, лавки, місця для паркування велосипедів, установки з водою, де можна обмити від піску ноги, та фонтанчики з питною водою – "Венеція" може похвалитися найрозвиненішою серед столичних пляжів інфраструктурою.

Для любителів активного відпочинку тут обладнали майданчики для пляжного футболу та баскетболу, а також тренажерний куточок. Якщо ви зголоднієте, то зможете перекусити в пляжних кафе та ресторанах.

Пляж "Вербний"

Адреса: станція метро "Петрівка", озеро Вербне, вулиця Приозерна

Пляж "Вербний"

Небагатолюдний та спокійний пляж на Оболоні, який користується популярністю серед відпочиваючих. "Вербний" знаходиться на великому природному озері, глибина якого досягає 22 метрів.

Пляж розкинувся на площі 13 гектарів і його оточують листяні дерева. Тут можна відчути себе у справжньому лісі та відпочити від суєти мегаполісу. "Вербний" відомий своїми красивими та затишними місцями для проведення пікніків.

На "Вербному" можна взяти в прокат човен чи катамаран, працює рятувальна служба. В озері дуже чиста вода і водиться багато видів риб, тому тут люблять проводити час шанувальники риболовлі.

Поруч можна знайти точки з продажу їжі та кафе.

Пляж "Дитячий"

Адреса: станція метро "Гідропарк", Броварський проспект, 5

Пляж "Дитячий"

Пляж знаходиться в Дніпровському районі міста на Венеціанському острові. Це чистий, доглянутий та спокійний пляж, який омивається водами Венеціанської протоки. Городяни можуть побачити з пляжу берег Долобецького та Труханова островів, а також річку Десенку та правий берег Дніпра. Поруч із пляжем обладнана рятувально-водолазна станція.

"Дитячий" ідеально підходить для сімейного відпочинку з дітьми молодшого віку, оскільки спуск у воду є досить плавним. Можна орендувати лежаки під навісами та "пристосування" для купання: надувні кола, жилети та матраци. Тут також є зручні місця для перевдягання та туалети.

Пляж біля озера Тельбін

Адреса: житловий масив Березняки, проспект Павла Тичині, 18

Пляж біля озера Тельбін

Зона відпочинку розташована на березі озера Тельбін, а сам пляж оточений зеленими насадженнями. Це чудове місце для релаксу, відпочинку біля води та відновлення сил.

Цікаво, що у воді озера встановлені спеціальні системи – підводні аератори. Вони допомагають збагачувати воду киснем та моніторять її стан.

На території зони відпочинку є парк, спортивні та дитячі майданчики, громадська вбиральня, кабінки для перевдягання, служба порятунку, душ, питні фонтанчики та навіси від сонця. Можна взяти на прокат лежаки та шезлонги.

Також поблизу ви знайдете точки з продажу їжі та напоїв.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у Києві продають великодній кекс Dolce & Gabbana майже за 3,5 тисячі гривень. Його виробляє сицилійська компанія Fiasconaro у колаборації із всесвітньо відомим люксовим брендом.

Теги за темою
Київ
Джерело матеріала
loader
loader