Не викидайте яйця після Великодня: з них можна приготувати фантастичний салат
Не викидайте яйця після Великодня: з них можна приготувати фантастичний салат

Не викидайте яйця після Великодня: з них можна приготувати фантастичний салат

Такий салат може зберігатися кілька днів

До великоднього посту більшість кулінарів фарбуватимуть яйця. Що робити у тому випадку, якщо вони залишаться не з’їденими після свят?

Разом із "Попоїсти" пропонуємо приготувати з ним салат. У його складі лише бюджетні інгредієнти, але завдяки пікантному соусу страва розлетиться за мить із тарілок. Спробуйте — і переконайтеся самі.

Як приготувати салат із варених яєць

інгредієнти

Для салату:

  • курячі яйця – 9 шт.;
  • кріп, зелена цибуля (перо) – на свій смак;
  • часник – 5 зубчиків;
  • сіль, перець чорний мелений — на свій смак.

Для заправки:

  • куркума — 1 ч. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • гірчиця — 1 ч. л.;
  • молоко – 100 мл;
  • соняшникова олія – 200 мл;
  • лимонний сік – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Варені яйця чистимо від шкаралупи та подрібнюємо.
  2. Також подрібнюємо зелену цибулю, кріп та чистий часник. Усі підготовлені інгредієнти відправляємо до салатника.
  3. В окремому посуді змішуємо куркуму, сіль, гірчицю, молоко, олію та лимонний сірку. Все перебиваємо занурювальним блендером протягом хвилини.
  4. Приготованим соусом заправляємо салат, ретельно перемішуємо і подаємо до столу.

Гурманам дуже сподобається пікантний салат "Соломка". Вони з’їдять страву прямо з тарілкою.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader