Не викидайте речі: як прибрати жуйку з одягу
Не викидайте речі: як прибрати жуйку з одягу

Не викидайте речі: як прибрати жуйку з одягу

Жувальна гумка – чудовий варіант, щоб короткочасно приховати наслідки вживання алкоголю або просто неприємний запах із рота. Однак, цей смаколик може бути тією ще проблемою, якщо потрапить у волосся або одяг. Саме час дізнатися, як прибрати жуйку з одягу в домашніх умовах.

Як прибрати жуйку з одягу

Один із найпоширеніших способів – це використовувати холод. Напевно, кожен із вас уже намагався прибрати жуйку з одягу в морозилці – це доволі дієвий і простий варіант, адже морозилка є в кожному домі.

Покладіть одяг у пакет і розмістіть його в морозильну камеру на 1-2 години. За цей час жуйка встигне затвердіти, і її можна буде легко зняти ложкою, підколупнувши біля краю. Після цього можна спокійно прати одяг.

Зараз дивляться

Ще один популярний варіант – прибрати жуйку з одягу оцтом. Закип’ятіть 100 мл рідини і нанесіть її губкою або зубною щіткою на жуйку. Продовжуйте терти доти, доки липка пляма не відокремиться від тканини, а потім приберіть сліди, що залишилися.

Нагріти гумку можна не тільки за допомогою рідини, а й за допомогою побутової техніки. Наприклад, прибрати жуйку з одягу праскою можна за мить – нагрійте її до середніх температур, і прогрійте тканину через шматок білої бавовняної марлі. За 10-15 секунд жуйка має розплавитися і прилипнути до марлі. Акуратно видаліть тканину і виперіть одяг у звичайному режимі.

Ще один ворог улюблених речей у гардеробі – це ковтунці. Факти ICTV детально розписали, як прибрати ковтуни з одягу в домашніх умовах.

Джерело матеріала
loader
loader