Салат Тбілісі – це подорож у світ грузинської кухні, де зустрічаються смаки, аромати та традиції.
Цей рецепт салату Тбілісі – чудовий приклад того, як в одній страві можуть зливатися різноманітні інгредієнти, створюючи неперевершений смаковий букет.
Склад салату Тбілісі сягає від яловичини до волоських горіхів, від червоної цибулі до квасолі, ароматної кінзи та перцю чилі. Це щось неймовірне!
Заглибившись у його приготування, ми отримуємо не лише чудовий кулінарний досвід, але й можливість відчути дух грузинської кухні.
Як приготувати салат Тбілісі з яловичиною
Інгредієнтів для приготування чимало, але не лякайтеся. Усі вони прості та доступні.
Інгредієнти:
- варена або запечена яловичина – 300 г
- волоські горіхи – 40-50 г
- квасоля червона консервована – 200-300 г
- цибуля фіолетова (велика) – 1 шт.
- болгарський перець (бажано жовтого кольору) 1 шт.
- кінза нарізана – 3-5 ст. л.
- перець чилі – 0,5 шт. або до смаку
Для маринування цибулі:
- сік лимона – 2 ст. л.
- цукор – 1 ч. л.
- сіль – 0,5 ч. л.
Для заправки:
- оливкова олія – 4 ст. л.
- сік лимона або винний оцет – 1,5 ст. л.
- часник – 2 зубки
- хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- сіль, перець – до смаку
Салат Тбілісі: рецепт покроково:
- Почнемо зі шматочків м’яса, які слід нарізати на тонкі смужки.
- Готуємо маринад для цибулі, змішавши усі складові разом. Нарізаємо почищену цибулину на тонкі кільця або півкільця і поливаємо маринадом. Даємо їй настоятися протягом 15-20 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк, щоб прибрати зайвий маринад.
- М’якоть болгарського нарізаємо смужками. Волоські горіхи та перець чилі дрібно нарізаємо.
- У великій мисці поєднуємо яловичину, червону квасолю, мариновану цибулю, нарізаний солодкий перець, кінзу, перець чилі та горіхи.
- Для заправки в окремій мисочці змішуємо оливкову олію, сік лимона або винний оцет, хмелі-сунелі, пропущений через прес часник, сіль та мелений перець.
- Перед подачею до столу заправляємо салат отриманою заправкою та даємо йому настоятися близько 10 хвилин. Смачного!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.