Сирна паска з маковою начинкою: шеф-кухар показала простий і нереально смачний рецепт
Сирна паска з маковою начинкою: шеф-кухар показала простий і нереально смачний рецепт

Сирна паска з маковою начинкою: шеф-кухар показала простий і нереально смачний рецепт

Шеф-кухар Валентина Кущ дала рецепт смачнющої сирної паски з маковою начинкою, яку можна приготувати заздалегідь, заморозити, а потім дістати до святкового столу.

"Хто не любить мак - раджу взяти цю Паску за основу і додавати цукати, і буде теж дуже смачно", – відзначила Валентина Кущ.

Для приготування сирної паски шеф-кухар бере такі інгредієнти:

  • кисломолочний сир (жирний і сухий) - 300 г
  • цукор - 70 г
  • вершкове масло - 100 г
  • вершки 33% - 170 г
  • жовтки - 3 шт.

Для макової начинки (вона ідеально підходить також для будь-яких булочок і пирогів):

  • мак - 100 г
  • молоко - 200 г
  • цукор - 70 г
  • вершкове масло - 50 г

Спочатку шеф-кухар готує макову начинку. Мак промиваємо, заливаємо молоком, додаємо цукор і варимо на повільному вогні, періодично помішуючи, поки рідина не випарується (приблизно 1 годину). У кінці додаємо вершкове масло та перебиваємо все блендером.

Щоб приготувати сирну паску, сир обовʼязково перетираємо через сито.

Вершки ставимо варитися. Жовтки перетираємо з частиною цукру, додаємо до вершків і заварюємо до загустіння, постійно помішуючи. Виливаємо вершкову масу до сиру та перемішуємо.

Розмʼякшене вершкове масло збиваємо з рештою цукру до пишності, додаємо його до сирної маси та знову все перемішуємо.

Форму ззовні шеф-кухар застеляє плівкою та викладає в неї сирну масу, розрівнючи по краям, у середину викладає макову начинку, а зверху - решту сирної маси. Відправляємо паску в морозилку – і там її можна зберігати аж до Великодня.

Знімаємо форму з замороженої паски та прикрашаємо за бажанням, наприклад, білим шоколадом.

Останні новини України:

Як приготувати дивовижні сирники на сніданок: рецепт і хитрощі кулінара.

Сумська показала, як оригінально приготувати яєчню на сніданок: за лічені хвилини.

Рецепт ніжних оладок на сніданок: майже без борошна.

Теги за темою
Україна Великдень
Джерело матеріала
loader
loader