Тепер завжди готуватимете тільки так
У світле свято Великодня кожен кулінар намагається спекти велику кількість пасок. Більшість рецептів передбачає приготування випічки за один день.
А ось "Важно знать" пропонує замісити тісто, залишити його на ніч і лише зранку братися до випічки. Так підготувати паску до свята можна просто і без зайвої метушні, а сама паска вийде неймовірно пишною та ніжною.
Як просто приготувати смачну паску
Інгредієнти:
Для тіста:
- 1450 г борошна;
- 450 г цукру;
- 300 г вершкового масла;
- 150 г родзинок;
- 20 г сухих дріжджів;
- 500 мл молока;
- 6 курячих яєць;
- 1 ч. л. солі;
- 1 г ваніліну.
Для глазурі:
- 100 г цукру;
- 1 яєчний білок;
- дрібка солі.
Спосіб приготування:
- Розбиваємо в глибокий посуд яйця, попередньо відокремивши білок одного з них для глазурі. Збиваємо їх міксером протягом 2-3 хвилини. Після цього додаємо цукор, збиваємо до повного розчинення цукру.
- У мікрохвильовій печі розтоплюємо масло і додаємо його в яєчну суміш. Все перемішуємо вінчиком, даємо відпочити.
- В окрему глибоку ємність відправляємо тепле молоко, додаємо до нього дріжджі. Все ретельно перемішуємо.
- В отриману масу додаємо яєчну суміш, перемішуємо до однорідного стану, накриваємо кришкою, укутуємо рушником і залишаємо на ніч.
- Вранці отриману суміш порційно просіюємо борошно, не припиняючи перемішувати. Туди ж додаємо ванілін та родзинки. Отримане тісто вимішуємо до однорідності та формуємо колобки, щоб кожен займав третину форми.
- Маслом змащуємо дно і боки паперових форм, викладаємо тісто, накриваємо їх рушником і залишаємо на півтори години.
- Через зазначений час відправляємо паски в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
- Для приготування глазурі змішуємо білок із сіллю та збиваємо міксером. Додаємо цукор, збиваємо до густої піни. Злегка остиглі паски змащуємо зверху білковою глазур’ю і подаємо до столу.
Для різноманітності приготуйте вологу паску. Спробуйте і вам також сподобається.