Точно не розсипається при розрізанні пасочків
Звичайно, кожен кулінар збирає різні рецепти пасок до майбутнього Великодня. Але мало хто намагається урізноманітнити випічку за допомогою глазурі.
Разом з "Важно знать" поділимося неймовірним рецептом білої та глянсової глазурі. Без єдиного яйця вона виходить білою і ніжною, а після застигання не стає крихкою та липкою. Вся справа у секретному інгредієнті – желатині. Готується вона швидко і просто, а виходить густою, з ніжним смаком та ідеальним білим кольором.
Як приготувати найсмачнішу глазур без яєць
Інгредієнти:
- 1 чайна ложка з гіркою желатину;
- 1 чайна ложка лимонного соку;
- 180 г цукру;
- 6 столових ложок води.
Спосіб приготування:
- Желатин змішуємо з 2 столовими ложками води та залишаємо на 15-20 хвилин набухати.
- У невеликій каструльці змішуємо цукор і воду, що залишилася. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і чекаємо до розчинення цукру, потім вимикаємо.
- Приготовлений сироп змішуємо з желатином і збиваємо за допомогою міксера до бажаної густини. Чим довше збивати — тим густіше вийде глазур.
- Під час збивання за бажанням можна додати в глазур сік лимона — цей інгредієнт зробить смак більш пікантним та ніжним.
Така глазур ідеальна до заварної паски. Спробуйте — і переконайтеся самі.